Krievija pārsūdzēs FIFA un UEFA lēmumus Sporta arbitrāžas tiesā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Futbola savienība (KFS) pārsūdzēs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) lēmumus Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), ceturtdien paziņoja KFS.

FIFA kopīgā paziņojumā ar UEFA pirmdien atstādināja Krievijas futbola klubus un valstsvienības no visām sacensībām, tajā skaitā šī gada Pasaules kausa izcīņas.

KFS ceturtdien paziņoja, ka vērsīsies CAS Lozannā, apstrīdot šo lēmumu.

Vienas tiesas prāvas ietvaros pret abām organizācijām KFS pieprasīs atjaunot visas Krievijas vīriešu un sieviešu izlases visos futbola veidos turnīros, kuros tās piedalījās, tostarp Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas kārtā, kā arī kompensāciju par nodarītajiem kaitējumiem, ja tādi tiks konstatēti.

Lai nodrošinātu Krievijas komandu dalību tuvākajās paredzētajās spēlēs, tai skaitā vīriešu izlases startu mēneša beigās Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" turnīrā, KFS uzstās uz paātrinātu lietas izskatīšanas procedūru.

KFS uzskata, ka FIFA un UEFA lēmumam par Krievijas komandu atstādināšanu nebija likumīga pamata un ka tās ir pārkāpušas KFS kā FIFA un UEFA biedra pamattiesības, tostarp tiesības piedalīties sacensībās.

Federācija norāda, ka lēmums atstādināt izlasi no 2022.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas tika pieņemts pretinieku komandu spiediena iespaidā, "kas pārkāpa sportisko principu un godīgas spēles noteikumus".

KFS uzsver, ka tai arī netika dotas tiesības paust savu nostāju, kas pārkāpj tiesības uz aizstāvību. Turklāt, pieņemot lēmumu, FIFA un UEFA neņēma vērā citus iespējamos rīcības variantus, izņemot pilnīgu Krievijas komandu izslēgšanu no sacensībām, piebilst federācija.

Jau ziņots, ka, atbildot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, no spēlēšanas pret Krievijas izlasi atteicās Polija, Čehija un Zviedrija, kuras ir tās pretinieces vai iespējamās pretinieces mēneša beigās gaidāmajā Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" turnīrā. Turpmākajās dienās vēl vairākas valstis pievienojās Krievijas izlases boikotam.

Sākotnēji FIFA paredzēja nediskvalificēt Krieviju, taču neizslēdza iespēju pieņemt šādu lēmumu. Tika nolemts, ka Krievijas izlase nedrīkstēs aizvadīt spēles Krievijā un mājas mači norisināsies neitrālā teritorijā bez skatītāju klātbūtnes. Turklāt spēlēs nedrīkstēs izmantot Krievijas karogu vai himnu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu