Valmierā ieradušies jaunie basketbolisti no kara plosītās Ukrainas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola bumbas
Basketbola bumbas Foto: LETA

Pagājušajā naktī Valmierā ieradušies jaunie basketbolisti no kara plosītās Ukrainas, informē pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Viņa stāstīja, ka Valmierā ieradušies 24 cilvēki, viņu vidū ir gan skolas vecuma bērni, gan daži pieaugušie. Visi iebraukušie cilvēki ir izmitināti pašvaldības dienesta viesnīcā. Tuvākajā laikā Valmierā ieradīsies vēl 24 jaunie basketbolisti.

Pašlaik Valmieras novada sociālais dienests apzina bēgļu vajadzības, organizē ēdināšanu, kā arī palīdz orientēties mītnes vietā.

Melece norādīja, ka pašvaldības aicinājumam atsaukties ukraiņu valodas tulkiem atsaukušies 18 cilvēki no dažādām vietām Latvijā, kuri kā brīvprātīgie ir gatavi palīdzēt tulkot gan attālināti, gan klātienē.

Pašvaldība risina arī jautājumu par skolēnu iespējām turpināt mācības.

Valmieras novadā ierodas aizvien vairāk cilvēku no Ukrainas, kur jau nedēļu Krievijas armija turpina uzbrukumus dažādām pilsētām, sagraujot dzīvojamās ēkas, izglītības iestādes un citus objektus. Pašlaik kara bēgļi galvenokārt apmetas pie saviem tuviniekiem, draugiem.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola speciālists Ainars Bagatskis, kurš vada Ukrainas izlasi, informēja, ka Latvijā uzņems vairāk nekā 200 ukraiņu bērnus ar pavadoņiem. Sākotnēji bija plānots, ka jaunos basketbolistus uzņems arī Valkas novadā, taču tagad jaunie ukraiņu basketbolisti koncentrēsies Valmierā. Pēc trenera vārdiem, tās būšot sava veida basketbola nometnes.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā līdz 3.martam bija ieceļojuši jau 1158 Ukrainas valstspiederīgie.

Līdz šim ieceļojušas pārsvarā sievietes un bērni, jo mobilizācijai pakļautiem vīriešiem 18-60 gadu vecumā netiek ļauts izceļot no Ukrainas.

Pašvaldības pašlaik var izmitināt 6593 bēgļus un 5020 bēgļus nodrošināt ar ēdienu, savukārt Latvijas Samariešu apvienība var izmitināt 50 cilvēkus un 30 cilvēkus paēdināt. Daudzi iebraukušie palīdzība nav nepieciešama, jo viņi paliek pie radiem vai draugiem.

Krievija ceturtdien, 24.februārī, iebruka Ukrainā, savukārt Baltkrievijas armija Ukrainas teritorijā iegāja 1.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu