Oficiāli: Briedis cīņu pret Opetaiju aizvadīs maijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis
Latvijas bokseris Mairis Briedis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis nākamo cīņu aizvadīs 11. maijā, piektdien paziņoja organizatori.

Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostas aizstāvības cīņu Briedim jāaizvada pret Austrālijas bokseri Džeiju Opetaiju, kurš ir obligātais titula pretendents.

Sākotnēji izskanēja informācija, ka Opetaijas un Brieža cīņa norisināsies 6. aprīlī, tomēr latviešu boksera veselības problēmu dēļ titulcīņas datums tika pārcelts uz vēlāku laiku.

Briedis sev piederošo IBF jostu svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem aizvadīs 11. maijā. Cīņa pret Opetaiju norisināsies Brodbīčas apkaimē Austrālijas pilsētā Goldkostā.

Briedis pērn oktobrī Rīgā pārliecinoši uzveica vācieti Arturu Mannu, nosargājot savā īpašumā IBF pasaules čempiona jostu.

Savukārt Opetaija pēdējo reizi ringā devās pagājušā gada decembrī, uzveicot savu tautieti Danielu Raselu.

26 gadus vecais austrālietis savas profesionālās karjeras laikā zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis. Viņa kontā ir 21 uzvara, 17 no tām izcīnītas ar nokautu.

37 gadus vecais Briedis izcīnījis 28 uzvaras (20 nokauti), piedzīvojot vienu zaudējumu - pret ukraini Oleksandru Usiku.

"Ar nepacietību gaidu došanos uz Austrāliju, lai aizstāvētu pasaules čempiona titulus," sacīja Briedis, kura īpašumā ir IBF un žurnāla "The Ring" jostas.

"Zinu, ka mans pretinieks ir labs bokseris. Viņš ir kreilis, kurš ir nepārspēts, un viņam bija samērā laba karjera amatieru boksā," turpināja Latvijas bokseris.

"Kā vienmēr, treniņnometnē strādāšu maksimāli un uz Austrāliju došos parādītu savu labāko boksu. Ceru, ka man ar Džeiju izdosies faniem parādīt lielisku boksa izrādi."

Opetaija izcīnīja bronzas medaļu 2012. gada jauniešu pasaules čempionātā. Viņš arī pārstāvēja Austrāliju 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

"Iespēja cīnīties par pasaules čempiona titulu ir sapņa piepildījums, turklāt tas ir lieliski, ka cīņa notiks Goldkostā," paziņojumā citēts Opetaija.

"Šī ir mana iespēja parādīt sevi visai pasaulei. Es vēlos uz savām mājām Kvīnslendā atvest pasaules čempiona titulu, kā to izdarīja Džefs Horns," turpināja Austrālijas bokseris.

Brieža promouters Kalle Zauerlands paudis pārliecību, ka Latvijas bokserim izdosies aizstāvēt pasaules čempiona jostas.

"Mairis Briedis ir trīskārtējs pasaules čempions, kurš konstanti ir cīnījies pret labākajiem bokseriem. Viņš dosies uz Austrāliju kā pasaules čempions, un arī prom dosies kā pasaules čempions. Viņam ir lieliskas nokautēšanas spējas, taču viņam ir arī teicama tehnika. Ir laiks Mairim pierādīt, ka viņš joprojām pirmais numurs pasaulē "cruiserweight" svara kategorijā," norādīja Zauerlands.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu