Kas ir viskaitinošākais ģērbtuvē pēc uzvarētas spēles? Diplomēts psihologs un hokejists Marenis par sporta neredzamo pusi

CopyDraugiem X Whatsapp
Raidījuma "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 6. sērija.
Raidījuma "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 6. sērija. Foto: Ekrānšāviņš no video

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma sestajā sērijā viesojas diplomēts psihologs un profesionāls hokejists Rihards Marenis.

Marenis šosezon pārstāv Zviedrijas pēc spēka otrās līgas jeb "Allsvenskan" klubu Noršēpingas "Vita Hasten". Viņš 27 spēlēs izcēlies ar 29 (16+13) punktiem, apliecinot savas līdera īpašības.

Viņš ir arī diplomēts psihologs, jo specialitāti apguva Auroras Universitātē ASV. Marenis apvienoja hokeja spēlēšanu un augstākās izglītības iegūšanu.

"Hokeja anatomijā ar Jēkabu Rēdlihu" Rihards pastāstīja, kā psiholoģijas studijas viņam tagad palīdz ikdienā. Izrādās, ka Kanādā un ASV viņam nācās sastapties ar treneriem, kas bija armijas ģenerāļu tipa, ļoti skarbi un demoralizējoši.

Pirmajās divās reizēs, kad nācās sastapties ar šādu treneri, Marenis esot psiholoģiski salūzis un pametis komandu, bet koledžā jau izvēlējies palikt, stāties pretī savām bailēm un šaubām. Tas, viņaprāt, bija pamats profesionālajai karjerai.

Jēkabs un Mārtiņš ar Rihardu pārrunā arī to, cik svarīga ir laba atmosfēra komandas ģērbtuvē. Marenis atklāj, kas ir viskaitinošākais ģērbtuvē pēc uzvarētas spēles.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 6. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 6. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu