Gulbis nodrošina Latvijas tenisistiem uzvaru Deivisa kausa mačā ar Taizemi

CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas - Taizemes tenisistu duelī par vietas saglabāšanu Deivisa kausa Pasaules otrajā grupā sestdien Bangkokā uzvarētājs kļuva zināms pēc Ernesta Gulbja panākuma.

Latvijas - Taizemes ceturtajā spēlē Gulbis (ATP 324.) ar 6-4, 4-6, 6-4 uzvarēja Kasiditu Samreju (ATP 1302.).

Pirmajā setā izšķirošais izrādījās pirmais geims, ko, servējot pretiniekam, uzvarēja Gulbis.

Otrajā setā pretinieks izmantoja otro breikbumbu desmitajā geimā.

Savukārt izšķirošajā setā Gulbis atkal uzvarēja pirmajā geimā, servējot pretiniekam.

Sestdienas pirmajā mačā dubultspēlē Gulbis/Roberts Štrombahs piekāpās Pručjam Isaro un Thantubam Suksumrarnam ar 6-4, 5-7, 0-6.

Savukārt sestdien vēlāk debiju Latvijas izlasē piedzīvoja 17 gadus vecais Reinis Kupfers, kurš neatrodas ATP rangā. Viņš ar 2-6, 4-6 piekāpās citam pasaules rangā neesošam sportistam Jutanam Čaroenphonam.

Bija plānots, ka spēli Latvijai aizvadīs Roberts Štrombahs (ATP 742.), taču cīņas uzvarētājs jau bija zināms, dodot iespēju izlasē debitēt Kupferam.

Mačā ar 3-2 pārāka bija Latvijas izlase.

Piektdien Štrombahs (ATP 742.) ar 7-6 (7:4), 3-6, 6-4 uzvarēja Kasiditu Samreju (ATP 1302.), bet Gulbis (ATP 324.) ar 6-4, 6-2 pārspēja Jutanu Čaroenphonu, kurš pašlaik nav ATP rangā.

Gulbis šajās cīņās bija Latvijas izlases kapteinis, kura pienākumus iepriekšējos Deivisa kausa dueļos pildīja Deniss Pavlovs. Pavlovs pēc Covid-19 izslimošanas nevarēja ieceļot Taizemē.

Septembrī Latvijas tenisisti Pasaules otrās grupas duelī ar 0-4 piekāpās Turcijai, tādējādi martā tai jāpiedalās "play-off" kārtā par vietas saglabāšanu šajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu