Hokeja leģenda Jāgrs organizē spēli ar mērķi vākt līdzekļus ukraiņu ģimenēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaromīrs Jāgrs
Jaromīrs Jāgrs Foto: Josef Poláček (www.rytirikladno.cz)

Čehijas leģendārais hokejists Jaromīrs Jāgrs organizē spēli, lai palīdzētu savākt līdzekļus ukraiņu ģimenēm, kas meklē patvērumu bēgot no Krievijas īstenotās karadarbības.

"Kladno" komanda, kuras sastāvā 50 gadu vecumā joprojām spēlē tās īpašnieks Jāgrs, savu pēdējo spēli Čehijas Ekstralīgas šīs sezonas regulārajā čempionātā aizvadīs O2 arēnā valsts galvaspilsētā Prāgā. Ienākumi no biļešu tirdzniecības tiks ziedoti ukraiņu ģimenēm, kas Čehijā meklē patvērumu.

"Kladno" komandai 8. martā spēle bija paredzēta savā laukumā pret Prāgas "Sparta". "Kladno" mājas spēļu arēnā ir 5200 skatītāju vietas. Turpretim "Sparta" komandas mājvietā var sapulcināt 18 tūkstošus hokeja fanu.

"Esmu priecīgs apstiprināt, ka viss ir veiksmīgi izdevies tik īsā laikā. Nu mums atliek tikai izpārdot O2 arēnu. Pērciet biļetes un palīdziet ukraiņu ģimenēm, kas ieradušās Čehijā," paziņojumā norādīja Jāgrs. 

"Kladno" komanda čempionāta kopvērtējuma tabulā atrodas 14. jeb pirmspēdējā vietā, bet "Sparta" ieņem trešo vietu.

Kā zināms, Jāgrs hokejista karjerā izlēma spēlēt ar numuru 68, lai atgādinātu par PSRS invāziju 1968. gadā Čehoslovākijā. Togad noira Jāgra vectēvs. "Vismaz mans vectēvs nomira brīvībā," 1998. gadā sacīja hokejists.

Jāgrs pēdējās piecas sezonas spēlē "Kladno" komandā. Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē viņš ir otrais rezultatīvākais spēlētājs (1921 punkts) pēc kanādieša Veina Grecka (2857), kā arī trešais labākais vārtu guvējs (766) pēc kanādieša Gordija Hova (801) un Grecka (894).

Labāko snaiperu sarakstā Jāgram uz papēžiem min Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins, kura kontā patlaban ir 763 precīzi raidījumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu