Medijs: Krievijā aizturēta viena no pasaules labākajām basketbolistēm Grainere

CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: FIBA.com

Krievijā aizturēta ASV basketboliste Britnija Grainere, ziņo laikraksts "The New York Times".

Jekaterinburgas UGMK komandas centra spēlētāja Grainere aizturēta februārī, jo Šeremetjevo lidostā viņas bagāžā itkā esot atrasti elektroniskās cigaretes kārtridži ar hašiša eļļu.

"Zinām par situāciju un esam ciešā saziņā ar viņu, viņas advokātu Krievijā, viņas ģimeni, kā arī komandu Sieviešu nacionālajā basketbola asociācija (WNBA)," teikts viņas aģentes Lindsejas Kagavas Koles paziņojumā.

Krievijas Federālā muita ziņo, ka pret aizturēto personu uzsākta krimināllieta par liela apjoma narkotiku pārvadāšanu. Par šādu likumpārkāpumu Krievijā draud desmit gadu cietumsods.

Pēdējos gados ASV amatpersonas ir apsūdzējušas Krieviju tās pilsoņu aizturēšanā un tiesāšanā, pamatojoties uz izdomātām apsūdzībām. "The New York Times" raksta, ka ASV pilsoņa aizturēšana varētu būt Krievijas centieni iegūt ietekmi politiskajā un ekonomiskajā strīdā ar ASV saistībā ar iebrukumu Ukrainā.

Krievija WNBA starpsezonā ir galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

WNBA komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014. gada starpsezonās pārstāv UGMK komandu, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA divkārtējā olimpiskā čempione Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu