Pasečņika un Bertāna kopā iemestie 19 punkti neglābj "Real Betis" no zaudējuma ACB līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: @RealBetisBasket/Twitter

Latvijas basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns svētdien guva attiecīgi desmit un deviņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņu pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" komandai ciešot zaudējumu.

Seviljas basketbolisti ACB pastarīšu cīņā mājās ar rezultātu 71:74 (22:19, 13:17, 17:18, 19:20) atzina Burgosas "San Pablo" pārākumu.

Pasečņiks laukumā pavadīja 23 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Viņa rēķinā bija arī astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, pozitīvs +/- rādītājs (+4) un 15 efektivitātes koeficienta punkti.

Bertāns 22 minūtēs un 45 sekundēs grozā raidīja divus no septiņiem "trejačiem" un visus trīs soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu pārkāpumu, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+5) un guva četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Mājiniekiem 14 punktus guva Džeikobs Vilijs, bet 11 punkti un 12 rezultatīvas piespēles bija Šonam Evansam. Uzvarētājiem 15 punktus guva Vitors Benite.

Citā spēlē Artūrs Kurucs laukumā pavadītajās divās minūtēs un astoņās sekundēs statistikas ailēs neatzīmējās, kamēr Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 80:72 pārspēja Madrides "Real". Uzvaru svinēja arī Badalonas "Joventut", kas bez Kriša Helmaņa pieteikumā izbraukumā ar rezultātu 77:71 uzveica Bilbao "Surne".

Sestdien Mārcis Šteinbergs sešās minūtēs ar rezultativitāti neizcēlās, kamēr Manrezas "Baxi" mājās ar 99:89 uzvarēja Fuenlavradas "Urbas" ar Rodiju Mačohu pieteikumā. Rolands Šmits spēlēja nedaudz vairāk nekā minūti spēlē, kurā "Barcelona" viesos ar 76:86 zaudēja "Valencia" komandai, kamēr Rinalds Mālmanis palika rezervē Mursijas UCAM izbraukuma uzvarā 88:87 pār Malagas "Unicaja".

"Barcelona" ar 15 uzvarām 19 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, bet uzreiz aiz tās ar 15 panākumiem 22 mačos ir "Baxi". "Joventut" uzvarējusi 13 no 21 cīņas un ir piektā, kamēr "Baskonia" ar 12 uzvarām 21 duelī un UCAM ar 11 uzvarām 19 mačos noslēdz pirmo astoņnieku. "Urbas" septiņi panākumi 22 dueļos dod 15.vietu, kamēr "Real Betis" ar sešām uzvarām 21 spēlē ir pēdējā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu