Foto un video ⟩ Meksikā futbola spēles laikā masu kautiņos dzīvību zaudējuši 17 cilvēki

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pagājušās nedēļās nogalē Meksikas futbola čempionāta 9. kārtas mačā starp "Queretaro" - "Atlas" komandām izcēlās masu kautiņi līdzjutēju vidū, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki, vēsta "The Guardian".

Spēle tika pārtraukta 62. minūtē, jo tribīnēs izcēlās masu sadursmes līdzjutēju starpā. Keretaro štata policija paziņoja, ka 26 cilvēki guvuši smagus savainojumus, trīs no viņiem ir kritiskā stāvoklī. 

Vēlāk tika ziņots, ka sadursmēs miruši 17 cilvēki. Tiesa, Keretaro gubernators Maurisio Kuri izteicies, ka šīs ziņas nav patiesas un neviens neesot miris. Meksikas mediji vēsta par pretējo. 

Vairāki cilvēki lika lietā krēslus un metāla stieņus. Vismaz viens no kautiņos iesaistītajiem bija bruņojies ar nazi. 

Pēc tam, kad sākās nekārtības, apsardze atvēra stadiona izejas vārtus, lai to varētu pamest līdzjutēji un sievietes ar bērniem. 

Šobrīd līga sadarbībā ar tiesībsargājošajām iestādēm veic rūpīgu notikušā izmeklēšanu.

"FIFA ir šokēta par šo traģisko incidentu, kas notika Keretaro stadionā Meksikas čempionāta spēles laikā. Vardarbība ir nepieņemama un nepanesama. FIFA pievienojas Meksikas Futbola asociācijai un Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona futbola asociāciju konfederācijai (CONCACAF), nosodot šo barbarisko incidentu. Mēs mudinām vietējās varas iestādes pēc iespējas ātrāk saukt pie atbildības vainīgās personas. Mūsu domas ir kopā ar visiem, kuri cietuši šajos nemieros. FIFA vēlreiz vēlas uzsvērt, ka futbolā nav vietas vardarbībai un mēs turpināsim strādāt ar visām ieinteresētajām pusēm, lai to izskaustu," teikts FIFA paziņojumā.

Visas pārējās paredzētās spēles Meksikas augstākā līga pagājušajā nedēļas nogalē atcēla. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu