Valkā uzņemti jaunie Ukrainas basketbolisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pēc 33 ceļā pavadītām stundām pirmdien Valkā ieradās ukraiņu jauno basketbolistu grupa (16 puiši un divas pavadošās personas - mamma un vecmamma), informēja Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Viņš informēja, ka 15 līdz 17 gadus vecie jaunieši ir izmitināti Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas dienesta viesnīcā, kur viņiem nodrošinātas gan naktsmītnes, gan ēdināšana.

"Pēc tam, kad jaunieši būs atpūtušies pēc nogurdinošā ceļa, rīkosim iepazīšanās vakaru, nodrošināsim treniņus sadarbībā ar VEF akadēmijas Valkā basketbolistiem," solīja Krauklis.

Pašvaldības mērs piebilda, ka Valkā plāno uzņemt vismaz 70 jaunos basketbolistus gan ģimnāzijas dienesta viesnīcā, gan arī vecajās dienesta viesnīcas telpās, kas ir iekārtotas ar visām nepieciešamajām mantām, lai varētu uzņemt cilvēkus.

Jauniešiem ir izsniegtas mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" kartes, lai viņi var sazināties ar saviem tuviniekiem Ukrainā.

Krauklis, kurš pagājušajā nedēļā uz Polijas robežu nogādāja ugunsdzēsēju mašīnu ar Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamajām precēm, stāstīja, ka viņš ir informējis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Ārlietu un Iekšlietu ministriju vadību par nepieciešamību labi organizētajos Polijas bēgļu sadales centros izvietot informāciju par Latvijas iespējām uzņemt bēgļus no Ukrainas.

24. februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu