Video ⟩ Bertāna pārstāvētā "Mavericks" apspēlē "Jazz"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva divus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai izcīnot uzvaru.

Dalasas komanda mājās ar rezultātu 111:103 (30:24, 30:25, 25:19, 26:35) uzvarēja Jūtas "Jazz" un svinēja piekto panākumu pēc kārtas.

Bertāns spēlēja 14 minūtes un 16 sekundes, realizējot vienu no trīs divpunktu metieniem un netrāpot vienīgo tālmetienu. Rūjienietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un vienreiz pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Bertānu laukumā iemeta par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Mājinieku rindās Luka Dončičs guva 35 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, cīņā zem groziem sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu. Kopā ar Bertānu maiņas darījumā iekļautais Spensers Dinvidijs guva 23 punktus, bet Dorians Finnijs-Smits pievienoja 21 punktu.

Viesiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Bojans Bogdanovičs, bet 12 punktus guva un 13 bumbas zem groziem izcīnīja Rūdijs Gobērs.

"Jazz" šajā mačā bija vadībā vien 13 sekundes un piecu izbraukuma spēļu sēriju noslēdza ar bilanci 3-2. Šo abu komandu dueļos mājinieces uzvarējušas sešās spēlēs pēc kārtas un "Mavericks" būs iespēja pagarināt šo sēriju 27. martā.

"Mavericks" ar 40 uzvarām 65 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Jazz" tikpat uzvaras guvusi 64 cīņās un ir ceturtā. Abas komandas varētu tikties arī izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Dalasieši trešdien ar maču pret Ņujorkas "Knicks" noslēgs četru mājas spēļu sēriju un pēc tam dosies izbraukumā, kurā aizvadīs piecus mačus pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu