Latvijas ratiņkērlinga izlase paralimpisko spēļu turnīrā izcīna uzvaru un piedzīvo zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas ratiņkērlinga izlase
Latvijas ratiņkērlinga izlase Foto: Publicitātes foto

Latvijas ratiņkērlinga izlase otrdien cieta zaudējumu Pekinas paralimpisko spēļu turnīrā septītajā spēlē.

(Papildināts viss teksts.)

Latvijas izlase spraigā cīņā ar 6:8 atzina Norvēģijas komandas pārākumu.

Latvijas ratiņkērlingisti pirmajā endā guva divus punktus, ko pretinieki trešajā endā atspēlēja. Nākamajos divos endos latvieši pievienoja vēl trīs punktus, taču turpinājumā norvēģi ar trīs akmeņiem tuvāk centram panāca 5:5.

Septītajā endā Latvija pievienoja vēl vienu punktu un atjaunoja vadību, kas nozīmēja, ka pēdējā endā norvēģiem piederēja pēdējā akmens tiesības. Pirms mača noslēdzošā metiena tuvāk centram bija Latvijas izlases akmens, taču norvēģi to izsita un guva uzreiz tīs punktus, izcīnot uzvaru.

Pēc otrdienas mačiem līdere ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir Zviedrija, kurai ar četriem panākumiem tikpat cīņās seko Ķīna un Slovākija. Kanāda un Latvija ar četrām uzvarām septiņos dueļos dala ceturto vietu, sestajā pozīcijā ar trīs uzvarām sešās cīņās ir Lielbritānija un Norvēģija, astoto vietu ar bilanci 2-4 dala Igaunija, Dienvidkoreja un ASV, bet 11. ar vienu uzvaru sešās spēlēs ir Šveice.

Dienas pirmajā spēlē Latvija ar 9:7 uzveica Šveici, ar četrām uzvarām sešās spēlēs pievienojoties Kanādai turnīra tabulas vadībā. Pēc otrā mača četras uzvaras septiņās spēlēs dod trešo vietu.

Latvijas ratiņkērlingisti sestdien ar 8:4 pārspēja Dienvidkoreju, svētdien ar 3:10 atzina Kanādas valstsvienības pārākumu un ar 8:4 uzveica Slovākiju, bet pirmdien ar 5:6 piekāpās Igaunijai un ar 9:7 pārspēja Zviedriju.

Pērn oktobrī turpat Pekinā notikušajā pasaules čempionātā Latvija Norvēģiju uzvarēja ar 6:3, bet Šveicei zaudēja ar 5:7. Norvēģija ierindojās septītajā, Latvija astotajā un Šveice 12.vietā 12 komandu konkurencē.

Trešdien Latvija tiksies ar ASV, ceturtdien - ar Lielbritāniju un Ķīnu.

Pēc Krievijas sportistu atstādināšanas no spēlēm ratiņkērlinga sacensībās ir palikušas 11 valstu komandas. Četras labākās vienības iekļūs pusfinālā, kuru uzvarētāji cīnīsies par spēļu zeltu, bet zaudētāji - par bronzas medaļām.

Čempioni tiks noskaidroti 12. martā.

2018. gadā par uzvarētāju kļuva Ķīna. Otro vietu ieņēma Norvēģija, trešo - Kanāda.

Kopumā otrdien zelta medaļu ieguvēji Pekinā tiks noskaidroti sešās disciplīnās biatlonā.

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā norisināsies līdz 13. martam.

Latvijas komandā ratiņkērlingā ir skips Poļina Rožkova, Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Aleksandrs Dimbovskis un Sergejs Djačenko, kā arī Latvijas ratiņkērlinga izlases galvenais treneris Arnis Veidemanis, izlases otrais treneris Rihards Jeske un fizioterapeite Signe Rinkule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu