Latviju pārstāvējušais ukrainis Nakoņečnijs noslēdzis karjeru modernajā pieccīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ruslans Nakoņečnijs
Ruslans Nakoņečnijs Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs neturpina savu karjeru, Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta Studija" atklāja Latvijas izlases treneris Mihails Jefremenko.

Kādreizējais Ukrainas izlases pieccīņnieks Nakoņečnijs Latvijas komandai pievienojās pēc tam, kad 2014.gadā Krievija okupēja Krimu un iebruka arī Doņeckā, kur sportists dzīvoja.

Jau 2015.gadā, pārstāvot Latviju, Nakoņečnijs uzvarēja Pasaules kausa posmā un rudenī par īpašiem nopelniem valsts labā viņam tika piešķirta Latvijas pilsonība. Gadu vēlāk Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš ierindojās 28.vietā.

Augstākās raudzes sacensībās 32 gadus vecais Nakoņečnijs nav startējis kopš 2019.gada. Traumas dēļ sportists nevarēja aizvadīt pilnvērtīgus skriešanas un paukošanas treniņus.

"Abi divi pieņēmām lēmumu, ka viņam jābeidz karjera. Nesanāca normāli pastrādāt bāzes periodā pirms olimpiskajām spēlēm un viņš arī vairs nav jauns," teica Jefremenko.

2018.gadā Latvijas pilsonība tika piešķirta arī Doņeckā augušajam Oleksandram Pinčukam. Arī viņš neturpina sportista gaitas, taču, tāpat kā Nakoņečnijs, ir apmetis uz dzīvi Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu