Pasaulē vecākais tenisists Ukrainā slēpjas no aviācijas bumbām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Leonīds Staņislavskijs.
Leonīds Staņislavskijs. Foto: Reuters / Scanpix

Pasaulē vecākais aktīvais tenisists Leonīds Staņislavskijs šobrīd atrodas Harkivā, kur slēpjas no aviācijas bumbām un cer, ka sagaidīs savu 100. dzimšanas dienu, ziņo CNN.

Tikai pirms četriem mēnešiem 97 gadus vecais Staņislavskijs piepildīja savu mūža sapni, kortā tiekoties ar 21 "Grand Slam" titula īpašnieku Rafaelu Nadalu.

Staņislavskijs arī iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā vecākais tenisists pasaulē. Viņš cer, ka kādu dienu izdosies uzspēlēt arī pret šveicieti Rodžeru Federeru.

"Ceru, ka sagaidīšu savu 100. dzimšanas dienu. Man jāpārdzīvo šis šausminošais laiks. Karš sākās 24. februārī. Kopš tās dienas praktiski neesmu izgājis ārā no savas dzīvesvietas. Mana meita Taņa dzīvo Polijā. Grib, lai dodos pie viņas. Es nolēmu palikt šeit. Man ir slikta dzirde, tāpēc naktī guļu labi, jo nedzirdu bombardēšanu," tenisista teikto citē medijs CNN.

Staņislavskijs pārdzīvoja Otro pasaules karu, tāpēc nesaprot, kādēļ 21. gadsimtā kādam vēlreiz ir vēlme ķerties pie ieročiem. Viņš uzskata, ka visu jāvar atrisināt sarunās pie galda politiķu starpā.

Enerģiskais vīrs tenisu sāka spēlēt 30 gadu vecumā, bet tagad cer, ka pēc mēneša viņam būs iespēja piedalīties pasaules čempionātā senioriem, kas notiks Floridā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu