Robertsons nosaukts par NHL nedēļas spožāko zvaigzni

CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Robertsons
Džeisons Robertsons Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni atzīts Dalasas "Stars" uzbrucējs Džeisons Robertsons.

Otrās zvaigznes gods ticis Arizonas "Coyotes" uzbrucējam Nikam Šmalcam, bet par trešo labāko atzīts Ņujorkas "Rangers" vārtsargs Igors Šestjorkins.

Robertsons aizvadītajā nedēļā guva septiņus vārtus, turklāt pēdējos divos mačos ar Vinipegas "Jets" (uzvara 4:3 papildlaikā) un Minesotas "Wild" (uzvara 6:3) izcēlās ar "hat trick".

Robertsons kļuva vien par otro "Stars" spēlētāju kluba vēsturē, kam ar trim gūtiem vārtiem izdevies izcelties divos mačos pēc kārtas - 1971. gada janvārī to paveica Bils Goldsvortijs. Tāpat Robertsons kļuva par pirmo spēlētāju NHL kopš Aleksandrta Ovečkina no Vašingtonas "Capitals", kas spēja divos mačos pēc kārtas gūt pa trim vārtiem. Ovečkins to paveica 2020. gada janvārī.

Šosezon 47 spēlēs Robertsons guvis 29 vārtus un atdevis 25 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Šmalcs pagājušajā vienā spēlē guva septiņus punktus, kas NHL noticis pēc desmit gadu pārtraukuma. Nedēļas pirmajā mačā "Coyotes" uzbrucējs guva uzvaras vārtus mačā ar līgas līdervienību Kolorādo "Avalanche" (2:1), bet spēlē ar Otavas "Senators" (uzvara 8:5) atzīmējās ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš tik ražīgi vienu NHL maču noslēdza Sems Gaņē, kurš 2012. gada 2. februāra spēlē guva četrus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles Edmontonas "Oilers" uzvarā pār Čikāgas "Blackhawks". Tāpat Šmalcs kļuva par pirmo hokejistu pēdējo 25 gadu laikā, kurš guvis septiņus punktus, neizceļoties vismaz ar "hat trick".

Šajā sezonā Šmalca rēķinā 36 spēlēs 14 gūti vārti un 19 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Šestjorkins aizvadītajā nedēļā apturēja 106 no 111 metieniem, kas tika raidīti pa viņa sargātajiem vārtiem, atvairot 95,5% metienu. Vidēji savos vārtos "Rangers" vārtsargs ielaida 1,67 vārtus mačā, palīdzot komandai izcīnīt trīs uzvaras trīs spēlēs.

Šestjorkins šosezon NHL aizvadījis 37 spēles un ir labākais vārtsargs vidēji ielaistajos vārtos (1,93) un pēc atvairīto metienu procenta (94,2%). Tikmēr ar 28 uzvarām viņš ir dalītā trešajā vietā starp līgas vārtsargiem, bet ar trim "sausajām" spēlēm - dalītā sestajā vietā šajā rādītājā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu