Vairāk nekā 30 valstu koalīcija atbalsta sankcijas Krievijas un Baltkrievijas sportam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mančestras 'City" futbolisti pauž atbalstu Ukrainai
Mančestras 'City" futbolisti pauž atbalstu Ukrainai Foto: AFP/SCANPIX

Vairāk nekā 30 valstu koalīcija atbalsta sankcijas Krievijas un Baltkrievijas sportam, vēsta ziņu medijs "Inside The Games".

Sporta ministri un ekvivalentas amatpersonas 37 nācijās atbalsta Krievijas un Baltkrievijas izslēgšanu no starptautiskām sporta sacensībām, ņemot vērā šo divu agresoru karadarbību Ukrainā.

Kolektīvais lēmums paredz, ka Krievija un Baltkrievija nedrīkst uzņemt nekādus starptautisko sporta federāciju rīkotos pasākumus. Tāpat šo valstu izlašu sportistiem jāaizliedz startēt ārzemēs.

Tiek aicināts arī veikt pasākumus, lai ierobežotu sponsorēšanas un cita veida finansiālo atbalstu, kam ir saikne ar Krieviju un Baltkrieviju.

Vairums olimpisko sporta veidu federāciju liegušas Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt ar savas valsts karogu. Izņēmuma kārtā ir atļauts startēt kā neitrāliem atlētiem, piemēram, džudo, tenisā, skeitbordā, riteņbraukšanā un ūdens sporta veidos.

Krievijas un Baltkrievijas sportistiem daudzviet atļauts startēt klubu turnīros, taču valstsvienības ir izslēgtas no sacensībām.

"Mēs aicinām visas starptautiskās sporta federācijas atbalstīt šos principus un apsveicam visus, kas to jau ir izdarījuši," teikts paziņojumā. "Šiem ierobežojumiem vajadzētu būt spēkā līdz brīdim, kad atkal būs iespējama sadarbība saskaņā ar starptautisko tiesību pamatprincipiem."

Koalīcijā lēmumu atbalsta: Austrija, Beļģija, Kanāda, Horvātija, Kipra, Čehija, Dānija, Igaunija, Somija, Vācija, Grieķija, Ungārija, Islande, Īrija, Japāna, Latvija, Lihtenšteina, Lietuva, Malta, Jaunzēlande, Nīderlande, Norvēģija, Polija Portugāle, Rumānija, Slovākija, Spānija, Šveice, Zviedrija un Lielbritānija (Anglija, Skotija, Velsa un Ziemeļīrija).

Atbalstu paudušas arī nākamo četru olimpisko spēļu mājvietas: Francija (Parīze 2024), Itālija (Milānā un Kortīna d'Ampeco 2026), ASV (Losandželosa 2028) un Austrālija (Brisbena 2032).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu