Video ⟩ Latvijas basketbola saime sveic Uļjanu Semjonovu 70 gadu jubilejā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

9. martā 70. dzimšanas dienu svin leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova. Latvijas Basketbola savienība (LBS) sagatavojusi sportistei apsveikumu.

Unikālās sportiskās karjeras laikā no 1968. līdz 1988. gadam Uļa kopā ar Rīgas TTT vienpadsmit reižu uzvarēja Eiropas valstu čempionvienību kausa izcīņā, vienreiz – Liliānas Ronketi Eiropas kausa izcīņā un 15 reižu kļuva par PSRS čempioni, bet Latvijas izlases sastāvā četras reizes uzvarēja PSRS tautu spartakiādes turnīros. No 1968. līdz 1986. gadam PSRS izlases sastāvā viņa kļuva par divkārtēju olimpisko, trīskārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempioni. Uļjana Semjonova uzņemta Pasaules basketbola slavas zālē, Pasaules Sieviešu basketbola Slavas zālē un FIBA slavas zālē.

Unikālā titulu kolekcija Uļu padarījusi par panākumiem bagātāko spēlētāju pasaules sieviešu basketbola vēsturē, bet vārds unikāla uz viņu attiecināms ne tikai šajā nozīmē vien.

Unikāls bija viņas talants, ko savulaik aizēnoja un pilnībā novērtēt traucēja Izcilās fiziskās dotības. Tas palīdzēja padsmitnieces vecumā dažu gadu laikā ātri apgūt basketbola meistarības noslēpumus (paldies trenerim Augustam Raubenam par pacietību un individuālo darbu!) un likt tos lietā komandai vislietderīgākajā veidā divu gadu desmitu garumā.

Unikāla bija Rīgas TTT komandā, kura savas pastāvēšanas pirmajā desmitgadē jau pirms Uļas iesaistes bija kļuvusi par tikpat kā nepārspējamu spēku Padomju Savienībā un Eiropā, iedibinot uzvaru tradīcijas.

Unikāls bija laiks, kurā viņa spēlēja, jo tikai 20. gadsimta septiņdesmitajos gados sieviešu basketbola zvaigznēm pavērās vislielākās iespējas – līdz pat cīņai olimpiskajiem tituliem.

Unikāla bijusi Uļas prasme atrast un īstenot savu misiju pēc ne tikai izcilās, bet arī spēku un veselības rezerves krietni patukšojušās sportiskās karjeras beigām, uz vairākiem gadu desmitiem kļūstot par Olimpiešu sociālo fonda sirdi un dvēseli.

Unikāla ir viņas izturība, saglabājot možu garu par spīti likstām un pārbaudījumiem.

To stiprinot, Uļai laba vēlējumus jubilejā sūta bijušās komandas biedrenes un jaunās basketbolistes, līdzjutēji, kas atceras redzējuši viņu spēlējam un tiem kas par Uļas unikālo karjeru un devumu Latvijas basketbolam zina tikai no filmām, grāmatām un aculiecinieku atmiņām.

Daudz baltu dieniņu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu