Mančestras "City" un Madrides "Real" iekļūst UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Karims Benzemā
Karims Benzemā Foto: AFP/SCANPIX

Mančestras "City" un Madrides "Real" trešdien iekļuva UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Madridē "Real" ar 3:1 (0:1) pieveica Parīzes "Saint-Germain", divu spēļu summā uzvarot ar 3:2.

Pirmajā puslaikā bumba pēc Kiliana Mbapē raidījumiem divreiz nonāca mājinieku vārtos. 34.minūtē gan vārtu guvums pēc video atkārtojuma noskatīšanās aizmugures dēļ netika ieskaitīts, bet piecas minūtes vēlāk viņš vēlreiz aizskrēja pa kreiso flangu, devās soda laukumā un ar spēcīgu sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī lika kapitulēt madridiešu vārtsargam Tibo Kurtuā - 1:0.

Mājinieki atspēlējās otrajā puslaikā ar trim Karima Benzemā vārtiem, izceļoties 61., 76. un 78.minūtē.

Otrā spēlē Mančestras "City" savā laukumā pēc graujošās uzvaras pirmajā spēlē viesos spēlēja 0:0 ar Lisabonas "Sporting". Divu spēļu summā mančestrieši bija pārāki ar 5:0.

47.minūtē Gabriels Hesuss raidīja bumbu viesu vārtos, taču atradās aizmugurē piespēles saņemšanas brīdī, vārtu guvums netika ieskaitīts.

Jau ziņots, ka otrdien Minhenes "Bayern" ar 7:1 sagrāva Austrijas komandu "Salzburg", divu spēļu summā triumfējot ar 8:2.

Citā otrdienas cīņā Milānas "Inter" viesos spēja ar 1:0 (0:0) pieveikt angļu "Liverpool", taču ar to bija par maz, lai iekļūtu sacensību nākamajā kārtā. Pirmajā mačā liverpūlieši bija pārāki ar 2:0, uzvarot divu spēļu summā ar 2:1.

Ceturtdaļfināla pāru izloze notiks 18.martā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva nākamajā kārtā, trešā pārcēlās uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 28.maijā Parīzē, Francijā, lai gan sākotnēji tas bija ieplānots Sanktpēterburgā, Krievijā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā UEFA atņēma Sanktpēterburgai tiesības uzņemt finālu.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu