Putina atbalstītāju Ovečkinu izsvilpj Edmontonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins (no kreisās)
Aleksandrs Ovečkins (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins nav slēpis savas simpātijas pret prezidentu Vladimiru Putinu. Atbalsta viņu. Iepriekšējā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Edmontonā Ovečkins tika izsvilpts visas spēles laikā.

Edmontonas "Oilers" hokejisti savā laukumā ar 4:3 papildlaikā pieveica Ovečkina pārstāvēto Vašingtonas "Capitals" komandu. 

Ovečkins bija guvis vārtus trīs spēlēs pēc kārtas un Edmontonā varēja apsteigt čehu leģendu Jaromīru Jāgru, ar kuru dala trešo vietu līgas visu laiku labāko snaiperu sarakstā. 

Iepriekš Ovečkins nenosodīja Krievijas karadarbību Ukrainā, vien sakot, ka vēlas, lai karš beigtos pēc iespējas ātrāk.

Par Putinu viņš izteicās tā: "Viņš ir mans prezidents. Neesmu politikā. Esmu sportists un ceru, ka viss [karš] drīz noslēgsies. Šī situācija abām pusēm ir sarežģīta. Es šo situāciju nekontrolēju, bet ceru, ka viss drīz beigsies," norādīja "Capitals" uzbrucējs.

Šie izteikumi nav paslīdējuši garām Edmontonā dzīvojošajiem ukraiņiem. No aptuveni miljona pilsētas iedzīvotāju 10,8% ir ukraiņi (aptuveni 90 000), un viņi lielā skaitā apmeklēja maču pret "Capitals". Ovečkins visas cīņas laikā tika pavadīts ar svilpieniem. Publika izsvilpa krievu hokejistu gandrīz katru reizi, kad viņš pieskārās ripai.

Albertas provincē kopumā dzīvo aptuveni 345 000 etniskie ukraiņi. 

36 gadus vecajam Ovečkinam bija divas lieliskas izdevības izcelties ar vārtu guvumu, bet tās palika neizmantotas. 

Ovečkins "Instagram" profilā redzams bildē kopā ar Putinu. Viņš esot plānojis šo bildi aizstāt ar vēstījumu par "mieru pasaulē", bet viņa padomdevēji to ieteikuši nedarīt, jo hokejista sieva un abi bērni atrodas Krievijā, kur šādu soli varētu nesaprast. 

Ovečkins NHL guvis 766 vārtus, kas ar Jāgru ir dalīts trešais labākais rādītājs līgas vēsturē. Visu laiku labākais vārtu guvējs NHL ir Veins Greckis (894), kam seko Gordijs Hovs (801).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu