"Ja karš beigsies, dosimies satikt ģimeni." Māsas Jastremskas patvērumu meklē tenisa turnīros

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dajana Jastremska
Dajana Jastremska Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas tenisistes māsas Dajana un Ivanna Jastremskas plāno piedalīties turnīros tik ilgi, kamēr dzimtenei uzbruks Krievijas armija.

21 gadu vecā Dajana un 15 gadus vecā Ivannna atradās mājās Odesā, kad 24. februārī Krievija sāka karadarbību Ukrainā. Kara pirmajās divās naktīs māsas ar vecākiem slēpās pazemes autostāvvietā.

Dajana uzņēmusies rūpes par māsu, jo mamma un tētis palika dzimtenē. Savukārt māsas pameta Ukrainu, šķērsojot robežu ar Rumāniju.

"Iepriekš mēs nepavadījām kopā tik daudz laika. Tagad man jāuzņemas liela atbildība," britu raidsabiedrība BBC citē Dajanu.

"Cenšos uzturēt jautrību, lai māsa varētu atslābināties. Viņa izskatās liela, taču ir vēl maza un viņai pietrūkst vecāku."

Māsas Jastremskas patlaban atrodas ASV, kur piedalīsies Indianvelsas "WTA 1000" dubultspēļu turnīrā. Dajana jau startēja šo sacensību vienspēļu turnīrā, taču zaudēja pirmajā kārtā.

Februāra beigās māsas piedalījās dubultspēļu turnīrā Francijas pilsētā Lionā, kur Ivanna piedzīvoja debiju WTA tūrē. Dubultspēlēs māsas zaudēja pirmajā kārtā, savukārt vienspēlēs Dajana sasniedza turnīra finālu.

"Kad zaudēju Lionas turnīra finālā un atgriezos istabā - māsa sāka raudāt un teica, ka vēlas doties mājās, ka grib satikt vecākus. Sajutos ļoti slikti un centos viņu nomierināt," pārdzīvojumu atminas Dajana.

Mamma pavadīja māsas līdz valsts robežai, taču viņa izlēma atgriezties Odesā, lai būtu līdzās vīram. 

Interneta sakariem mēdz būt pārrāvumi, taču māsām izdodas sazināties ar vecākiem, kas daļu no ikdienas pavada slēpņos pazemē. Vismaz pagaidām ģimenes mājas nav izpostītas, ko nevar teikt par daudziem citiem Ukrainas iedzīvotājiem.

"Mēs dzīvojam pie jūras Odesas daļā, kas nav izpostīta. Tā daļa netiek bombardēta un apšaudīta. Taču tur dzīvot ir bīstami, jo māja ir augsta - dzīvoklis atrodas 12. stāvā," pastāstīja Dajana.

Vecākā māsa Dajana patlaban pasaules rangā ieņem 103. vietu, bet karjeras rekords viņai ir 21. pozīcija WTA vienspēļu reitingā. Savukārt Ivanna vēl ir nepieredzējusi un pasaules rangā nav atrodama.

Kamēr dzimtenē notiks karš, māsas turēsies kopā ārzemēs. Viņas turpinājumā plāno piedalīties turnīrā Maiami, pēc tam arī Bogotā un Stambulā.

"Neesmu pārliecināta, vai mēs atgriezīsimies Ukrainā. Ja karš beigsies, mēs dosimies satikt ģimeni. Ja ne, mēs ceļosim no viena turnīra uz nākamo," norādīja Dajana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu