Ukrainas Futbola federācija diskvalificē Timoščuku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anatolijs Timoščuks
Anatolijs Timoščuks Foto: fc-zenit.ru

Ukrainas rekordistam futbola valstsvienībā nospēlēto maču rādītājā Anatolijam Timoščukam Ukrainas Futbola federācija (UAF) ir aizliegusi trenēt Ukrainā, piektdien paziņoja UAF.

Timoščuks nav nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā vai atkāpies no trenera asistenta darba Krievijas čempionāta komandā Sanktpēterburgas "Zeņit".

42 gadus vecais Timoščuks ir Ukrainas izlases bijušais kapteinis.

Timoščukam noteikts aizliegums uz mūžu piedalīties Ukrainas futbola sacensībās, piektdien paziņoja nacionālā federācija.

Timoščukam tiks atņemta Ukrainas trenera licence, un viņš tiks svītrots no izlases futbolistu sarakstiem. Federācija ir arī lūgusi Ukrainas valdību atsaukt Timoščukam piešķirtos Ukrainas valsts apbalvojumus.

Bijušais pussargs Timoščuks Minhenes "Bayern" sastāvā 2013.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā. Ar Bavārijas klubu viņš kļuva arī par divkārtēju Vācijas čempionu un divreiz uzvarēja Vācijas kausā.

Ar Doņeckas "Šahtar" Timoščuks kļuva par trīskārtēju Ukrainas čempionu un tikpat reizes uzvarēja valsts kausa izcīņā. "Zeņit" sastāvā futbolists izcīnīja divus Krievijas čempiona titulus, kā arī uzvarēja UEFA Kausā un UEFA Superkausā.

Karjeru Timoščuks noslēdza 2016.gadā, kad pārstāvēja Kazahstānas komandu Almati "Kairat".

Ukrainas izlasē Timoščuks 144 spēlēs guva četrus vārtus.

Kopš 2017.gada viņš ir trenera palīgs Sanktpēterburgas klubā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu