TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma septītajā sērijā viesojās bijušais Latvijas izlases pirmās maiņas centrs un kapteinis Jānis Sprukts.

Sprukts vēl pirms dažiem gadiem bija Latvijas hokeja izlases pirmās maiņas centra uzbrucējs, viens no meistarīgākajiem mazākuma speciālistiem un skaitliskā vairākuma taktiķis, nereti palīdzot ar idejām arī treneru korpusam.

Šobrīd Jānis ikdienā dzīvo Nīderlandē, kur futbolā trenējas viņa 15 gadus vecais dēls Emīls. 

Šajā raidieraksta sērijā Jēkabs un Mārtiņš kopā ar Jāni meklē atbildi uz jautājumu, kā jaunietim saglabāt savu radošumu hokeja laukumā. Tāpat sarunā arī par to, cik dažkārt nozīmīgi un vērtīgi ir neizpildīt visas hokeja trenera prasības, bet domāt pašam.

Sprukts atklāj, ka spēcīgus pamatus viņa tālākajai karjerai junioru gados ielika treneri Somijā un Kanādā. Karjeras grūtākais posms un viens no dzīves lielākajiem pārbaudījumiem esot sekojis tieši pēc junioru karjeras finiša, kad bijis jāatrod profesionāls klubs Eiropā, kur spēlēt.

Sarunas izskaņā neiztikt bez Jēkaba tradicionālā "Ātrā piecinieka" jautājumiem, bet pirms tam Sprukts atklāj, ko viņš labprāt izmainītu hokeja spēles noteikumos. Jānis domā, ka viņa idejas realizēšana Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ievērojami palielinātu gūto vārtu skaitu.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 7. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 7. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp