Latvijas biatlonisti tiek apdzīti par apli Pasaules kausa posma jauktajā stafetē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas komanda svētdien Otepē tika apdzīta par apli Pasaules kausa biatlonā devītā posma jauktajā stafetē un ieņēma 19. vietu 20 izlašu konkurencē.

Uzvaru izcīnīja Norvēģijas kvartets, kura sastāvā bija Sīverts Bakens, Vetle Šostads Kristiansens, Tīrila Ekhofa un Ingrīda Lanmarka Tandrevolla. Norvēģi vadību ieguva ceļā uz pirmo stafetes maiņu un priekšā bija turpmāko sacensību gaitu.

Pēc Tandrevollas finiša Norvēģijas izlasei hronometrs apstājās pie vienas stundas 19 minūtēm un 39,3 sekundēm. Zviedriete Elvīra Ēberga finišēja 22,5 sekundes vēlāk, bet francūziete Žistīne Braisā-Bušē atpalika vēl 12,1 sekundi.

Visas pirmā sešinieka komandas izvairījās no soda apļu veikšanas. Norvēģija izmantoja septiņas rezerves patronas, Zviedrija - astoņas, bet Francija - sešas.

Pirmo posmu Latvijai veica Rūdis Balodis, kurš visu mērķu aizvēršanai ņēma talkā trīs rezerves patronas un stafeti nodeva kā 19., priekšā Moldovai. Aleksandram Patrijukam bija nepieciešams četras papildu patronas, bet, iztiekot bez soda apļiem, Latvijai izdevās pakāpties pozīciju augstāk. Annija Keita Sabule distancē zaudēja pozīciju Moldovas sportistei un pirmajā ugunslīnijā izmantoja trīs papildu patronas. Veicot nākamo šaušanu, viņa tika apdzīta par apli, tādējādi Sanita Buliņa trasē nedevās.

Vēlāk svētdien būs jauktā pāru stafete, kurā Latviju paredzēts pārstāvēt Baibai Bendikai un Renāram Birkentālam.

Pasaules kausa posms biatlonā Otepē trasē Igaunijā notiek pirmo reizi. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu