Birkentālam un Bendikai 20. vieta pāru stafetē Otepē

CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Birkentāls
Renārs Birkentāls Foto: instagram.com

Latvijas biatlonisti Renārs Birkentāls un Baiba Bendika svētdien Otepē izcīnīja 20. vietu Pasaules kausa devītā posma pāru stafetē.

Tāpat kā pirms tam jauktajā stafetē, arī pāru stafetē uzvaru svinēja Norvēģijas sportisti, kuriem panākumu sarūpēja Stula Holms Lēgreids un Marte Ulsbū-Reiselanna. Norvēģi vadībā nostiprinājās pēc tam, kad Ulsbū-Reiselanna veica savu pirmo šaušanu stāvus.

Otro vietu izcīnīja zviedri Sebastians Sāmuelsons un Hanna Ēberja, bet trešajā pozīcijā bija vācieši Ēriks Lesers un Franciska Proisa.

Norvēģi distancē finišēja pēc 34 minūtēm un 12,8 sekundēm, zviedri zaudēja 12,4 sekundes, bet vācieši bija vēl 5,5 sekundes lēnāki. Lēgraids un Ulsbū-Reiselanna šāva nekļūdīgi un izmantoja tikai vienu rezerves patronu, bet Zviedrijas un Vācijas dueti katrs ņēma talkā pa četrām papildu patronām.

Birkentāls un Bendika iztika bez soda apļiem un pielietoja desmit rezerves patronas, uzvarētājiem zaudējot trīs minūtes un 52,2 sekundes. Aiz Latvijas palika Lietuva, bet mājinieki igauņi izcīnīja 17. vietu. Bulgārija un Slovākija tika apdzītas par apli.

Latvijas duets sacensību gaitā bija 20. vietas robežās un šādu pozīciju palīdzēja noturēt lielākoties Bendikas precīzā šaušana - cēsniece izmantoja tikai trīs rezerves patronas.

Pirms tam jauktajā stafetē Rūdis Balodis, Aleksandrs Patrijuks, Annija Keita Sabule un Sanita Buliņa ieņēma 19. vietu jauktajā stafetē, trešajā posmā tiekot apdzīti par apli.

Pasaules kausa posms biatlonā Otepē trasē Igaunijā notiks pirmo reizi. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu