Video ⟩ Bļugeram divas rezultatīvas piespēles Pitsburgas uzvarā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien rezultatīvi asistēja divos vārtu guvumos Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzot Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

Bļugers ar pirmo rezultatīvo piespēli atzīmējās 70 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad no aizvārtes piespēlēja ripu pa metienam Braienam Boilam, kurš latvieša dāvāto iespēju izmantoja, panākdams 1:0.

Otrā perioda 12. minūtē Maika Metsona mestās ripas lidojuma virzienu pielaboja Dentons Heinens, kurš nostiprināja pitsburgiešu vadību, bet trešās trešdaļas piektajā minūtē Brets Peski izdarīja spēcīgu raidījumu no zonas vidus un vienus vārtus atguva.

Vienu minūti un 39 sekundes pirms finālsvilpes Sidnijs Krosbijs raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos un panāca 3:1 "Penguins" labā. Tiesa, 16 sekundes vēlāk Sebastians Aho izmantoja haosu pie mājinieku vārtiem un, pats atrazdamies aizvārtē, iebakstīja ripu kreisajā stūrī - 2:3.

"Hurricanes" turpināja spēlēt ar tukšiem vārtiem un 12 sekundes pirms pamatlaika beigām Zeks Estons-Rīss izmantoja izgājienu un panāca 4:2. Bļugers, nospēlējot aktīvi savā zonā pie zilās līnijas, ļāva uzbrukumam turpināties un tika pie vēl vienas rezultatīvas piespēles.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un četras sekundes, no tām 12 sekundes vairākumā un vienu minūti un 28 sekundes mazākumā. Viņš pielietoja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja sešos no 12 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 43 spēlēs guvis astoņus vārtus, atdevis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8.

"Penguins" ar 81 punktu 60 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, kur "Hurricanes" ar 87 punktiem 59 mačos ir pirmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu