No Pekinas mājās atgriežas Latvijas ratiņkērlinga izlase

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

No Pekinas paralimpiskajām spēlēm pirmdien atgriezās Latvijas ratiņkērlinga izlase, informēja Latvijas Paralimpiskā komiteja.

"Mums ir labi, mums ir mājas, kur atgriezties, bet vairākiem Ukrainas paralimpiskās vienības sportistiem to vairs nav," atzīst Latvijas paralimpieši, kas tikko atgriezušies no ziemas paralimpiskajām spēlēm Pekinā.

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā notika no 4. marta līdz 13. martam. Tiek lēsts, ka tajās sacentās apmēram 560 sportisti no 46 pasaules valstīm.

Kā pirmie no paralimpiskajām spēlēm atgriezušies Ojārs Briedis un Sergejs Djačenko, treneri Arnis Veidemanis un Rihards Jeske, kā arī fizioterapeite Signe Rinkule.

"No Pekinas esmu atvedis līdzi turienes sajūtas, kas ir pilnīgi citādas. Visi ir pozitīvi, draudzīgi noskaņoti, neatkarīgi no tautības, cits citam cenšas palīdzēt," pēc atgriešanās Rīgā norāda Briedis.

Pārliecinošu uzvaru medaļu kopvērtējumā izcīnīja Ķīna, kas guva 18 zelta, 20 sudraba un 23 bronzas godalgas. Parasportisti no karadarbības skartās Ukrainas tikai pēdējā brīdī ieradās Pekinā, taču tas netraucēja izcīnīt otro vietu medaļu ieskaitē - viņiem 11 zelta, desmit sudraba un astoņas bronzas godalgas. Trešo vietu ieņēma Kanāda, kas izcīnīja astoņas zelta, sešas sudraba un 11 bronzas medaļas.

"Ārkārtīgi liels prieks, ka saņēmām ļoti daudz atbalsta sociālajos tīklos no cilvēkiem, kurus nezinām un ar kuriem neesam bijuši nekādi saistīti. Tas deva un dod ļoti daudz labu emociju," pastāstīja Latvijas ratiņkērlinga izlases galvenais treneris Veidemanis.

Viņš domā, ka nākotnē varētu mainīties komandas sastāvs, lai gūtu panākumus nākamajās ziemas paralimpiskajās spēlēs.

Dažas dienas pirms paralimpisko spēļu sākumā tika diskvalificētas Krievijas un Baltkrievijas komandas. Krievija, iebrūkot Ukrainā, un Baltkrievija, sniedzot atbalstu Krievijai, pārkāpušas olimpisko pamieru, kas noslēgsies septiņas dienas pēc paralimpisko spēļu beigām.

Latvijas ratiņkērlinga komandā bija skips Poļina Rožkova, Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Sergejs Djačenko un Aleksandrs Dimbovskis, kā arī Latvijas ratiņkērlinga izlases galvenais treneris Arnis Veidemanis, izlases otrais treneris Rihards Jeske un fizioterapeite Signe Rinkule.

Latvijas ratiņkērlinga izlases lēmums atteikties no spēles ar Krievijas valstsvienību izpelnījies plašu ārvalstu mediju atzinību, kā arī atbalstu sociālajās vietnēs, Latvijai saņemot uzslavas par drosmīgo un pamatoto soli.

Latvijas izlase desmit spēlēs izcīnīja četras uzvaras, kas debijā paralimpiskajās spēlēs deva devīto vietu.

Latvija ziemas paralimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta otro reizi valsts vēsturē. 1994. gadā Lillehammerē Latviju distanču slēpošanā pārstāvēja Aldis Šūpulnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu