Laksa, Jasa un Gulbis kandidē uz FIBA Eirolīgas sezonas balvām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolistes Kitija Laksa un Vanesa Jasa, kā arī treneris Mārtiņš Gulbis nosaukti kandidātu vidū uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas 2021./2022.gada sezonas balvām, pirmdien vēsta turnīra organizētāji.

Laksa ir viena no 20 kandidātēm, kuras var tikt iekļautas simboliskajā pieciniekā kā priekšējās līnijas spēlētājas. Starp kandidātēm uz vietu simboliskajā pieciniekā ir arī "TTT Rīga" aizsardze Džesmīna Tomasa.

Savukārt Jasa ir starp septiņām kandidātēm balvai, kas tiks piešķirta labākajai jaunajai spēlētājai, kura dzimusi 2001.gadā vai vēlāk.

Tikmēr Gulbis iekļauts starp desmit treneriem, kuri pretendē uz sezonas labākā trenera balvu.

Tāpat "TTT Rīga" lietuviešu basketboliste Daugile Šarauskaite ir starp tām 20 kandidātēm, kuras var tikt iekļautas simboliskajā pieciniekā kā ceturtā un piektā numura spēlētājas.

Sezonas noslēguma "Final Four" turnīrā balvas tiks pasniegtas kopā septiņās kategorijās, kurās balvu ieguvējas tiks noskaidrotas, apvienojot līdzjutēju, komandu treneru, mediju un komandu kapteiņu balsojumus.

Līdzjutēju balsojums ir sācies un būs pieejams līdz 27.martam, plkst.23.59.

Balsot var reizi 24 stundās līgas tīmekļa vietnē.

Izvēloties savas favorītes Eirolīgas izlasei, līdzjutēji var izvēlēties ne vairāk kā divas garās spēlētājas un trīs priekšējās līnijas spēlētājas. Citām balvām katrā kategorijā ir atļauta tikai viena izvēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu