NBA spēlētāji Sabonis un Valančūns sola palīdzēt Lietuvas izlasei Eiropas čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jons Valančūns un Domants Sabonis
Jons Valančūns un Domants Sabonis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji Domants Sabonis un Jons Valančūns apņēmušies palīdzēt Lietuvas izlasei 2022. gada Eiropas čempionātā.

"Viņi abi man ir apliecinājuši, ka spēlēs "EuroBasket 2022" turnīrā," intervijā portālam "Basket News" norādījis Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis.

29 gadus vecais Valančūns šosezon NBA čempionātā Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā 62 mačos vidēji guvis 17,9 punktus, izcīnījis 11,4 atlēkušās bumbas un veicis 2,5 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr 25 gadus vecais Sabonis šosezon 11 mačos Sakramento "Kings" rindās vidēji guvis 17,4 punktus, izcīnījis 12,8 atlēkušās bumbas un atdevis 5,9 rezultatīvas piespēles. Pirms tam viņš pārstāvēja Indiānas "Pacers" komandu, kas viņu februārī aizmainīja.

Eiropas čempionāts risināsies no 1. līdz 18. septembrim. Grupu turnīru uzņems četras valstis - Vācija, Itālija, Čehija un Gruzija. Savukārt izslēgšanas turnīra mači norisināsies Berlīnē.

Lietuva spēlēs B apakšgrupā Ķelnē, spēkojoties ar mājinieci Vāciju, Eiropas čempioni Slovēniju, olimpisko vicečempioni Franciju, kā arī Ungāriju, Bosniju un Hercegovinu.

Kā zināms, Latvijas izlase nekvalificējās 2022. gada Eiropas čempionātam, izšķirošajā mačā piekāpjoties Bulgārijai ar 65:66.

Eiropas čempionātā Bulgārija spēlēs A apakšgrupā ar Spāniju, Turciju, Beļģiju, Gruziju un kādu valstsvienību, kas aizstās Krieviju, kurai liegta dalība turnīrā par noziedzīgo karadarbību Ukrainā.

Šobrīd nav zināms, kura valstsvienība aizstās Krieviju, un pēc kāda principa tā tiks izvēlēta. Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā Melnkalne ir vienu vietu priekšā Latvijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu