Porziņģis: Ar katru spēli turpinu progresēt

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no labās)
Kristaps Porziņģis (no labās) Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis uzskata, ka turpina progresēt ar katru spēli Vašingtonas "Wizards" rindās, pēc spēles atzina sportists.

Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās ar 25 gūtajiem punktiem, taču tas neglāba viņa pārstāvēto "Wizards" no zaudējuma izbraukumā pret Goldensteitas "Warriors", piekāpjoties ar 112:126.

"Joprojām esmu jauniņais, mācos procesā. Ar katru spēli turpinu progresēt pareizajā virzienā. Mums bija daudz labu momentu, spēlējām brīvi, pārāk daudz nedomājām un tā izskatījāmies vislabāk," aizvadīto maču raksturoja basketbolists.

"Wizards" četru spēļu izbraukumu noslēdza ar četriem zaudējumiem, katrā mačā ielaižot vismaz 100 punktus. "Domāju, ka mums bija momenti, ko varam paņemt no šī izbraukuma. Bija nepatīkami zaudējumi, taču arī no tiem varam kaut ko mācīties. Esam jauna komanda un kopā mācāmies. Izbraukumā spēlēt vienmēr ir grūtāk nekā mājās," piebilda Porziņģis.

Tāpat Latvijas basketbolists uzskata, ka veiksmīgas spēles pamatā jābūt arī sakārtotai spēlei aizsardzībā. "Ja centies būt augsta līmeņa komanda, ir jārunā aizsardzībā, jāpievērš uzmanība visiem sīkumiem, lai visi spēlētāji atrastos savās vietās. Protams, kaut kas var nesanākt, taču tāpat visiem aizsardzībā jābūt uz vienas lapas. Visiem jāzina, kas jādara," atzina sportists.

Pirmdien Vašingtonas vienība paziņoja, ka pirms nākamās sezonas sākuma aizvadīs divas spēles Japānas galvaspilsētā Tokijā, spēkojoties ar "Warriors". Porziņģis piebilda, ka ir sajūsmināts par šādu iespēju un izcēla, ka par šādu iespēju jāpateicas Vašingtonas vienības spēlētājam japānim Rui Hačimuram.

"Wizards" ar izcīnītām 29 uzvarām 67 spēlēs Austrumu konferences turnīra tabulā atrodas 11. vietā. Vašingtonas basketbolisti nākamo maču aizvadīs trešdien, kad mājās uzņems Denveras "Nuggets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu