CAS atstāj spēkā "Spartak" sankcijas; par PK sacensībām vēl tiks lemts

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Futbola savienība (KFS) ir cietusi neveiksmi mēģinājumā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) apstrīdēt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) lēmuma atstādināt Krievijas futbola klubus no dalības UEFA sacensībās stāšanos spēkā, bet galīgais lēmums, tai skaitā par Krievijas statusu šī gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijā, tiks pieņemts tuvākajās dienās, otrdien paziņoja CAS.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā UEFA Krievijas klubiem aizliedza turpināt sacensības Eiropas kausos, "RB Leipzig" bez cīņas piešķirot uzvaru Eiropas līgas astotdaļfināla duelī pret Maskavas "Spartak".

Otrdienas CAS lēmums skar tikai KFS apelācijas daļu par dalību UEFA sacensībās, noraidot sankciju "iesaldēšanu" līdz lēmuma paziņošanai, un šķīrējtiesas process turpinās. CAS paziņoja, ka puses nepiekrīt paātrinātai lietas izskatīšanas procedūrai, un tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Savukārt Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) aizliedza Krievijai piedalīties PK izslēgšanas spēlēs. Krievijai 24. martā Maskavā bija paredzēts uzņemt Poliju "play-off" sacensību pusfinālā, taču Polija kopā ar Krievijas potenciālajām pretiniecēm kvalifikācijas "play-off" finālā Zviedriju un Čehiju atteicās spēlēt ar Krieviju pēc tās karaspēka iebrukuma Ukrainā.

Turpmākajās dienās vēl vairākas valstis pievienojās Krievijas izlases boikotam.

Sākotnēji FIFA paredzēja nediskvalificēt Krieviju, taču neizslēdza iespēju pieņemt šādu lēmumu. Tika nolemts, ka Krievijas izlase nedrīkstēs aizvadīt spēles Krievijā un mājas mači norisināsies neitrālā teritorijā bez skatītāju klātbūtnes. Turklāt spēlēs nedrīkstētu izmantot Krievijas karogu vai himnu.

CAS norāda, ka vēl nav pieņemts lēmums par to, vai aizliegums Krievijai PK sacensībās saglabāsies, taču tas, tāpat kā lēmums par KFS apelāciju pret Krievijas komandu izslēgšanu no UEFA sacensībām, kļūs zināms tuvākajās dienās..

Vienas tiesas prāvas ietvaros pret UEFA un FIFA KFS pieprasa atjaunot visu Krievijas vīriešu un sieviešu izlašu dalību turnīros visos futbola veidos, kuros tās piedalījās, tostarp Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu