Girgensons gatavs atgriezties laukumā pēc teju divu mēnešu pārtraukuma

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons atguvies no savainojuma un ir gatavs atgriezties laukumā, paziņojis Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dons Granato.

Girgensons nav spēlējis kopš 25. janvāra. "Sabres" publiski neatklāj, kādas traumas dēļ Latvijas hokejistam bija nepieciešams teju divus mēnešus ilgs pārtraukums.

Kopš 4. marta Girgensons atsācis treniņus kopā ar "Sabres" komandu. Viņš ar Kailu Okposo ir komandas alternatīvie kapteiņi.

Girgensons dosies līdzi komandai trīs spēļu izbraukuma tūrē, kurā būs jātiekas ar Kanādas klubiem Edmontonas "Oilers", Vankūveras "Canucks" un Kalgari 'Flames".

"Esmu priecīgs būt atpakaļ uz ledus kopā ar visiem puišiem un slidot tajā pašā maiņā kā iepriekš," sacīja Girgensons, kurš, tāpat kā pirms traumas, spēlē vienā maiņā ar Okposo un Kodiju Īkinu.

"Redzot, ko mēs varam paveikt, raisās liela sajūsma," atzina 28 gadus vecais Latvijas hokejists, kuram šī ir astotā sezona NHL čempionātā.

"Viņš sniedz daudz enerģijas un sacenšas katru dienu. Man patīk lūkoties pār kreiso plecu un apzināties, ka viņš ir līdzās. Lieliski, ka viņš ir atgriezies," teica Okposo. 

Girgensons kājas muskuļa traumas dēļ izlaida visu iepriekšējo sezonu, savukārt šosezon viņš piedalījies 34 no komandas 60 aizvadītajām spēlēm.

Latvieša rēķinā šosezon ir septiņi gūti vārti, piecas rezultatīvas piespēles un lietderības koeficients -6.

"Sabres" ar 48 punktiem ieņem sesto vietu starp astoņām komandām Atlantijas divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu