Viss, ko Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis vēlas, ir iespēja strādāt, nevis censties pierādīt, ka šis sporta veids valstī ir nepieciešams, speciālists pauda atklātā sarunā ar KLIK.

Prūsis 2003. gadā beidza savu pilota karjeru, jo nebija apmierināts ar haosu vietējā bobsleja vidē. Divas sezonas vadījis Itālijas izlasi, viņš 2006. gadā kļuva par Latvijas valstsvienības galveno treneri. 16 gadu laikā Prūsis aizvedis pašmāju bobslejistus līdz olimpiskajam zeltam četriniekos Soču olimpiskajās spēlēs 2014. gadā, tāpat ar viņa rokām un zināšanām kalta bronza divniekos Sočos un pēc četriem gadiem Phjončhanā.

Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs Oskara Ķibermaņa četrinieks palika piektajā vietā, divniekos devītā vieta.

"Es šobrīd esmu pārdomās, tā to varētu visprecīzāk formulēt. Esmu gatavs apspriest vairākus piedāvājumus. Ir saistoši piedāvājumi arī no ārzemēm. No Latvijas federācijas nav oficiāla uzstādījuma [kad paziņot par savu lēmumu]. Mēs esam šo to pārrunājuši, ka varētu būt arī citādi. Šobrīd svaru kausi vēl nav nosliekušies nevienā virzienā. Bet vējš var iepūst burās un kuģis aiziet citā virzienā. Bet šobrīd no tā nekādu ažiotāžu nevajadzētu taisīt, jo nekas nav izlemts," sacīja Prūsis.

"Tas [lēmums palikt Latvijas izlasē vai doties vadīt kādu citu komandu] jau ir atkarīgs no tā...

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp