Video UFC zvaigzne no aplaupīšanas izglābj restorānu

Kevins Holands Foto: Reuters/ScanPix
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

Jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzne Kevins Holands pirmdienas vakarā kļuva par varoni, nevis "Ultimate Fighting Championship" (UFC) oktagonā, bet ārpus tā. Viņš izglāba restorāna īpašnieku un tā apmeklētājus no laupītāja.

29 gadus vecais amerikānis kopā ar savu draugu Patriku Robinsonu kopā ieturēja maltīti savā iemīļotākajā suši ēstuvē, taču viņu ēdienreizi pārtrauca negaidīts incidents. Turpmākās darbības varēja beigties letāli.

"Es neieteiktu nevienai personai šādi rīkoties, ja nav priekšzināšanu, ko darīt šādos krīzes momentos," ESPN sacīja Holands. "Pirms sāku nodarboties ar cīņas mākslu, biju jau apguvis pašaizsardzību. Tajā momentā tas bija labākais veids, kā sevi aizstāvēt, piedevām man patīk Betmens."

Hjūstonas policijas departamenta pārstāvis sacīja, ka liecinieku vārdu izpaušana nav atļauta, tāpēc policija nevarēja apstiprināt Holanda līdzdalību šajā varoņdarbā. Taču cīkstoņa stāsts sakrīt ar policijas stāstīto.

Saskaņā ar Hjūstonas likumsargu teikto, aizdomās turamais ap pulksten 23:30 ar ieroci restorāna telpās izšāvis gaisā. Pēc šāviena persona no blakus galdiņa satvēra iebrucēja roku un centās atņemt ieroci, cits apmeklētājs centās ļaundarim aizžņaugt elpu.

Policijas sabiedrisko attiecību speciālists žurnālistiem atklājas, ka likumpārkāpējs ir 24 gadus vecais Hesuss Samanjego. Viņam draud apsūdzības par bīstamu uzvedību un nelikumīgu ieroča nēsāšanu.

Holands atzina, ka sākotnēji viņš noziedznieku nav pat pamanījis.

Kevins Holands
Kevins Holands Foto: AFP/SCANPIX

"Skatījos vienā virzienā un izdzirdēju skaļu blīkšķi," teica Holands. "Sākotnēji man šķita, ka attaisīts šampanietis, jo kompānija pie blakus galdiņa rīkoja dzimšanas dienas ballīti. Paraugoties turp, ieraudzīju, ka mums pretī skrien pārbijušies cilvēki."

UFC cīkstonis ar draugu Robinsonu noliecās un devās šāvēja virzienā. Holands redzēja kā noziedzniekam kāds vīrietis cenšas atņemt ieroci. Daudzi cilvēki bailēs slēpās aiz galdiņiem, jo šaujamieroča stobrs nepārtraukti mainīja virzienu. Pirmajā brīdī Holands gribējis uzbrucējam iesist ar krēslu, bet krīzes brīdī nebija pārliecināts, kurš no abiem ir īstais noziedznieks, jo ieroci bija saķēruši abi.

Beigās Holands un viņa draugs abus kungus atbruņoja. Pēc tam Holands saprata, kurš ir ļaundaris, un ar MMA paņēmienu saķēra vīrieša kaklu un spieda tik ilgi, līdz noziedznieks zaudēja samaņu.

"Tiklīdz viņš zaudēja samaņu, palaidu viņa kaklu vaļā un satvēru aiz rokām, lai viņš vairs nevar pretoties," atceras vidējā svara kategorijas cīkstonis.

"Iespējams, jūs šādus incidentus esat redzējuši filmās, bet dzīvē nekad," stāstīja Holands, kurš savā UFC karjerā 7 reizes cīņā ir uzvarējis ar sāpju paņēmienu.

Holands pastāstīja, ka, uzaugot tādā bīstamā rajonā kā Riversaida, viņam vienmēr teikts: ja uzbrucējam ir nazis, mūc prom no naža. Ja uzbrucējam ir šaujamierocis, dodies virsū ierocim. Taču Holands uzsvēra, ka lielāko savas dzīves daļu ir trenējies pašaizsardzībā, kunfu un tagad arī MMA, tāpēc viņš ieteiktu lielākajai daļai cilvēku šādās situācijās bēgt, nevis tēlot varoni.

"Man ir MMA prasmes, tāpēc es izvēlējos cīnīties, nevis bēgt," izteicās Holands.

Taču amerikānim nebūt šis nav pirmais gadījums, kad viņš ir rīkojies varonīgi. Pagājušā gada oktobrī viņš palīdzēja kādam Teksasas štata iedzīvotājam atgūt savu auto. MMA cīkstonim veiksmīgi izdevās divus ļaundarus dabūt ārā no mašīnas un ātri noguldīt uz zemes.

"Man nav ne jausmas, kāpēc trāpos šādās situācijās," sacīja MMA zvaigzne. "Vēlētos, kaut šādi mirkļi mani nepiemeklētu."

Holands UFC aprindās kļuvis populārs nevis ar lieliem sasniegumiem sportā, bet ar savu bravūrīgo runas veidu. "UFC 272" cīņu šova ietvaros viņš nokautēja Aleksu Oliveiru. Kopumā cīkstonis aizvadījis 29 cīņas un 22 reizes ticis pasludināts par uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu