Video ⟩ Merzļikins nopelna rezultatīvu piespēli un kļūst par NHL mača otro zvaigzni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, turklāt viņam izdevās palīdzēt savai komandai uzvarēt.

Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pārspēja Otavas "Senators", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Merzļikins atvairīja 30 metienus (96,8%), kā arī nopelnīja rezultatīvu piespēli komandas otro vārtu guvumā otrā perioda sākumā.

Latvijas hokejists tika atzīts par spēles otro zvaigzni jeb otro labāko spēlētāju.

Merzlikins otro reizi šosezon un trešo reizi NHL spēlētāja karjerā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Viņš jau iepriekš ir teicis, ka ļoti vēlas arī gūt vārtus.

"Domāju, ka paveicām labu darbu, lai līdz minimumam samazinātu pretiniekiem A klases iespējas gūt vārtus. Labi strādājām Elvja priekšā, un viņš svarīgos brīžos atvairīja metienus," pēc mača sacīja "Blue Jackets" galvenais treneris Breds Larsens.

Uzvarētāju labā vārtus guva ASV hokejisti - divreiz precīzs bija Džeks Roslovkis, pa vienam trāpījumam Ērika Robinsona un Šona Kurali kontā.

"Senators" sastāvā vienīgos vārtus guva kanādietis Tailers Eniss.

"Blue Jackets" ar 65 punktiem 61 spēlē ieņem piekto vietu Metropolitēna divīzijā, kur ceturtā ir Vašingtonas "Capitals" ar 76 punktiem.

Merzļikins šosezon piedalījies 40 mačos, palīdzējis izcīnīt 22 uzvaras, vidēji ielaidis 3,37 vārtus un atvairījis 90,4% pretinieku metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu