Latvijā hokeju spēlē jau 70 ukraiņu bērni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokejs. Ilustratīvs foto
Hokejs. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Bēgot no kara Ukrainā, Latvijā ieradušās ap 70 ukraiņu jauno hokejistu un viņu ģimenes, ziņu mediju TVNET informēja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā Latvija uzņems vēl vismaz 30 sportistu, kuri turpmāk trenēsies dažādos hokeja klubos.

Šobrīd vairums Ukrainas hokejistu laipni uzņemti un izmitināti lielākajās pilsētās ar atbilstošas hokeja infrastruktūras ērtu pieejamību:

  • Valmierā (31 bērns),
  • Daugavpilī (25 bērni),
  • Rēzeknē (13 bērni)
  • Rīgas klubs "L&L" uzņēmies rūpes par 8 ukraiņu hokejistiem un viņu ģimenēm.

Tāpat jāpiemin, ka ukraiņu bērnus uzņēmuši savās komandās ir "Liepāja SSS", "BHC37", "Baltu Vilki" un "Baltijas Vilki".

Jau šobrīd daļa sportistu spēlē Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionātos.

Biedrības L&L Sport menedžeres Lāsmas Saulītes komentārs: "Ar Ukrainu mūsu klubu saista jau gadiem ilga sadarbība sieviešu hokeja jomā - mūsu kluba pārstāves, tai skaitā kluba vadītāja Inguna Lukašēviča, ir spēlējušas Ukrainā kā leģionāres, esam vairākkārt tikušās uz laukuma dažādos turnīros un pārbaudes spēlēs. Likumsakarīgi, ka mūsu draugi Ukrainā vērsās pēc palīdzības, kuru nešauboties arī apņēmāmies sniegt. Mūsu klubam šobrīd pievienojušies 8 bērni un 3 pieaugušās meitenes. Daļai bērnu tiek piedāvāta iespēja startēt arī Latvijas bērnu un jauniešu čempionātā, jo tas ir veids, kā varam palīdzēt bērniem kaut uz brīdi nonākt pazīstamā un drošā vidē. Mūsu audzēkņi labprāt ir pieņēmuši savus jaunos komandas biedrus. Mēs uzskatām, ka šī ir lieliska iespēja bērniem mācīties iecietību, līdzjūtību un prasmi sniegt atbalstu, kā arī paplašināt savu redzesloku. Ar mūsu audzēkņu un viņu vecāku, kā arī citu ziedotāju atsaucību esam sarūpējuši formas.

Šobrīd galvenais izaicinājums ir nodrošināt atbraukušajiem atbilstošus sadzīves apstākļus un palīdzēt iekārtoties darbā, lai kaut nedaudz atgūtu kontroli pār savu dzīvi."

Valmieras bērnu un jaunatnes sporta skolas vecākais treneris hokejā Juris Štāls: "Ukrainas bērni pie mums ieradās biedrības "Vidzemes hokejam!" vecāku aktīvas iesaistīšanās rezultātā. Redzot to, kas šobrīd notiek pasaulē un apzinoties, cik ļoti mums pašiem bija grūti redzēt bērnus nespēlējam hokeju, tas ir viens no pareizākajiem veidiem, kā nestāvēt malā, bet palīdzēt mazajiem Ukrainas hokejistiem un viņu ģimenēm. Pie mums, Valmierā, ir sakārtota infrastruktūra, un hokejs vieno cilvēkus. Tas arī rada veselīgu konkurenci un labvēlīgu tālāko izaugsmi mūsu skolas audzēkņiem."

Iepriekš ziņots, ka LHF nosūtījusi trīs autobusus, lai Latvijā droši nogādātu hokejistus, viņu tuviniekus un citus bēgļus. Tāpat ar savu ziedojumu LHF atklājusi fondu ziedojumu vākšanai sportistu nodrošināšanai, aicinot ikvienu palīdzēt.

"Aicinām ziedot, ja ir šāda iespēja, Latvijā ir daudz hokeja ģimeņu, līdzjutēju. Esam kopā arēnās un esam kopā ar savējiem arī grūtos brīžos. Sports māca cilvēcību no bērna kājas. Sports zina cieņu. Sports zina atbalsta spēku," pauž LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

LHF izveidotajā fondā tiek vākti līdzekļi, lai palīdzētu tiem hokejistiem un viņu ģimenēm, kuri ieradīsies no Ukrainas Latvijā.

Visa saziedotā nauda tiks novirzīta ukraiņu bērniem, jauniešiem un viņu ģimenēm, palīdzot ar nepieciešamajiem sadzīviskajiem pakalpojumiem.

LHF aicina ikvienu palīdzēt - mēs visi esam viena hokeja ģimene!

Ziedojuma mērķī jānorāda:

"Ziedojums Ukrainas bērnu hokejistu atbalstam"

Konta Nr: LV57HABA0551052356099

Biedrība "Latvijas Hokeja federācija"

Reģ. Nr.: 40008022294

Adrese: Augšiela 1, Rīga, LV-1009

Banka: Swedbanka

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu