Sotnieka "Dieva roka" Sočos, vēlais sākums un kāpēc nesanāca mēģinājums Ziemeļamerikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jēkabs Rēdlihs (pa kreisi) un Kristaps Sotnieks.
Jēkabs Rēdlihs (pa kreisi) un Kristaps Sotnieks. Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma astotajā sērijā viesojās Latvijas izlases aizsardzības balsts Kristaps Sotnieks.

Sotnieks hokeja aprindās zināms kā fiziski spēcīgs, pašaizliedzīgs un pragmatisks aizsargs, kurš nepieciešamības gadījumā var arī pieslēgties uzbrukumam.

Izrādās, ka viņš hokejā sāka trenēties ļoti vēlu - aptuveni 12 gadu vecumā, kad visi vienaudži jau mācēja labi slidot un darboties ar nūju. Kristapam treniņos nācās dzīties pakaļ pārējiem, lai apgūtu nepieciešamās prasmes, bet pēc tam spētu tās lietot laukumā.

Jēkabs Rēdlihs (no kreisās), Kristaps Sotnieks un Mārtiņš Kļavenieks.
Jēkabs Rēdlihs (no kreisās), Kristaps Sotnieks un Mārtiņš Kļavenieks. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizsargs atceras, ka vēl līdz 18 gadu vecumam viņam šķitis, ka ir pārējiem iepakaļ. Vēlāk gan izrādījās, ka bija viens no retajiem, kurš kļuva par profesionālu hokejistu.

Sotnieks ir unikāla rekorda autors: viņš Latvijas izlasi pārstāvējis jau 11 pasaules čempionātos pēc kārtas, neizlaižot nevienu. Pasaules čempionātā viņš debitēja 2009. gadā Šveicē, kas bija 22 gadus vecs.

Sarunā ar Jēkabu un Mārtiņu pieredzējušais hokejists stāsta par savu fizisko sagatavotību, kas viņu allaž izcēlusi uz citu fona, šaubām par sevi uz ledus, Soču ziemas olimpiskajās spēlēs lietoto "Dieva roku", kā arī to, kāpēc viņam nesanāca izveidot karjeru Ziemeļamerikā.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 8. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 8. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu