Šmits palīdz "Barcelona" izcīnīt uzvaru Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas 30.kārtas spēlē un sekmēja "Barcelona" komandas uzvaru.

Barselonas basketbolisti mājās ar rezultātu 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19) uzveica Belgradas "Crvena zvezda mts" komandu.

Šmits spēlēja 16 minūtes un 59 sekundes, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem, vienu no diviem "trejačiem" un savu vienīgo soda metienu. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un sakrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Nikola Mirotičs, 13 punktus guva Dante Eksams un 12 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Brendons Deiviss. Pretiniekiem 17 punkti bija Ogņenam Dobričam, kamēr 13 punktus sameta Nikola Ivanovičs.

"Barcelona" ar 22 uzvarām 28 spēlēs turnīrā tabulā ieņem pirmo vietu, kamēr "Crvena zvezda" ar 13 panākumiem 29 dueļos ir desmitā.

Citā šīs kārtas spēlē Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Bitci Baskonia" savā laukumā pārspēja Berlīnes "Alba" vienību ar rezultātu 85:68 (21:19, 23:12, 20:29, 21:8).

Kurucs piecu minūšu un 33 sekunžu laikā statistikas ailēs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un vienu piezīmi.

Uzvarētajiem 22 punktus guva Roks Giedraitis, bet Veidam Boldvinam bija 16 punkti, septiņas bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles. Berlīniešiem 16 punktus guva Dželīns Smits.

"Baskonia" ar deviņām uzvarām 28 cīņās ir 15.vietā, pozīciju augstāk ir "Alba", kas uzvarējusi 11 no 27 spēlēm.

Arī šosezon Eirolīgā bija pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika apturēta triju šīs valsts vienību dalība turnīrā.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu