Bendikai neveiksme trešajā ugunslīnijā; Ekhofa triumfē iedzīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatloniste Baiba Bendika
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Oslo desmit kilometru iedzīšanā ieņēma 29. vietu Pasaules kausa (PK) pēdējā posmā, kamēr uzvaru svinēja norvēģiete Tirila Ekhofa, bet par PK ieguvēju gan visu disciplīnu vērtējumā, gan iedzīšanā kļuva norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanne.

Arī iedzīšanas sacensībās uzvaru izcīnīja Ekhofa, kura kļūdījās pa vienai reizei otrajā un trešajā šaušanā un sasniedza finišu 29 minūtēs un 55,7 sekundes.

Otro vietu ieņēma uzvarētājas tautiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kļūdoties pa vienai reizei abās šaušanās stāvus un zaudējot Ekhofai 24,9 sekundes. Tikmēr trešajā pozīcijā ierindojās slovākiete Paulīna Fialkova, kura sašāva visus mērķus, taču finišā uzvarētājai zaudēja 50,5 sekundes.

Bendika iedzīšanu sāka minūti un 14 sekundes aiz Ekhofas. Latvijas biatloniste, esot 100% precīzai abās šaušanās guļus, pirms trešās ieņēma 15.vietu, taču trīs nopelnītie soda apļi trešajā ugunslīnijā lika atkāpties uz 33.vietu pirms noslēdzošās šaušanas.

Latvijas sportiste finišā Ekhofai zaudēja trīs minūtes un 35,5 sekundes.

Iedzīšanā pēc septiņām sacensībām par PK ieguvēju ar 380 punktiem kļuva norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanne, aiz kuras finišēja Elvīra un Hanna Ēberjas ar 300 un 262 punktiem. Bendika ar 21 punktu ierindojās 56.vietā 84 punktus guvušo sportistu vidū.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms sezonas pēdējām sacensībām konkurentēm neaizsniedzama ar 909 punktiem kļuva Ulsbū-Reiselanna, aiz kuras ar 783 punktiem otro vietu nodrošinājusi zviedriete Elvīra Ēberja, bet trešā ar 665 punktiem ir austriete Liza Terēza Hauzere. Bendikai 148 punkti dod 41.vietu.

Iepriekš Ulsbū-Reiselanna kļuva arī par Mazā kristāla globusa ieguvēju sprintā.

Jau ziņots, ka Annija Keita Sabule piektdien sprintā ieņēma 71.vietu, bet Sanita Buliņa ierindojās 73.pozīcijā, viņām paliekot ārpus iedzīšanas dalībnieku pulkā.

Vīriešiem sacensība 12,5 kilometru iedzīšanā sāksies plkst.16.

Pasaules kausa posms tiks noslēgts svētdien ar sacensībām ar kopēju startu.

Pasaules kausa posms biatlonā Oslo ir pēdējais šosezon.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu