"VEF Rīga" LIBL pamatturnīru noslēdz ar zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Madsens
Aleksandrs Madsens Foto: Sintija Zandersone/LETA

"VEF Rīga" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru noslēdza ar neveiksmi, kamēr citā spēlē "Ogres" basketbolisti izcīnīja panākumu pār latviešu pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"VEF Rīga" savā laukumā ar 86:92 (21:27, 20:28, 22:14, 23:24) piekāpās Nikolaja Mazura trenētajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", piedzīvojot vien trešo zaudējumu šosezon.

Mājinieku komandā Aleksandrs Madsens izcēlās ar 21 gūto punktu, bet Reišons Hemonds, gūstot 14 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double".

Tartu vienībā rezultatīvākais ar 18 gūtajiem punktiem bija Brekstons Haginss, 16 punktus pievienoja Oleksandrs Kovļars, savukārt Latvijas basketbolists Edmunds Elksnis guva deviņus punktus.

Citā spēlē "Ogre" savā laukumā ar rezultātu 76:64 (21:21, 16:11, 19:18, 20:14) pārspēja Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenēto Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuras rindās spēlē Mārcis Vītols un Ojārs Siliņš.

Ogrēniešu rindās Kristaps Dārgais guva 20 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un tika pie "double-double".

Tallinas komandu no zaudējuma neglāba Donovana Džeksona 15 gūtie punkti. Mārcis Vītols guva desmit punktus, bet Ojārs Siliņš laukumā pavadītajās 31 minūtē un 23 sekundēs ar gūtiem punktiem neizcēlās.

Savukārt "Liepāja" mājas spēlē ar rezultātu 79:80 (25:22, 19:19, 19:20, 16:19) piedzīvoja neveiksmi, zaudējot Tallinas "Kalev".

Mājinieku labā 16 punktus guva Roberts Krastiņš un Oskars Hlebovickis.

"Kalev" uzvaru kaldināja Maikls Bukanans un Aleksanders Olivers Hints, katram gūstot 17 punktus.

"Latvijas Universitāte" viesos ar 74:84 (18:22, 19:24, 18:13, 19:25) piekāpās Raplas "Avis Utilitas.

Atskaitot pirmo ceturtdaļu, visu pārējo laiku vadībā bija mājinieki.

Studentu rindās ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Dāvids Vīksne. Ričards Vitoļskis sakrāja 12 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles, bet 11 punktus guva Eduards Avotiņš.

Mājinieku rindās Ričards Daniels Vanags guva divus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais Raplas komandā ar 24 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Derils Takers. 21 punktu, 15 atlēkušās bumbas un piecas kļūdas sakrāja Demadžeo Viginss, bet 17 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles - Martins Pāsoja.

"VEF Rīga" pamatturnīru noslēdza ar 23 uzvarām un trim zaudējumiem. "Ventspils" sakrājusi 21 uzvaru un trīs neveiksmes un nodrošinājusi otro vietu. Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 20 panākumiem 25 cīņās finišēs trešā. "Ogre" ar 14 uzvarām un desmit neveiksmēm ieņem sesto vietu. "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar bilanci 8-16 ierindojas desmitajā pozīcijā, "Latvijas Universitāte" ar sešiem panākumiem 24 aizvadītos mačos atrodas 11.vietā, bet "Liepāja" ar pieciem panākumiem 25 mačos - 12.vietā 14 komandu konkurencē.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu