Lesers triumfē PK sezonas pēdējā posma iedzīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Eriks Lesers
Eriks Lesers Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas biatlonists Eriks Lesers sestdien Holmenkollenā uzvarēja Pasaules kausa biatlonā sezonas pēdējā posma 12,5 kilometru iedzīšanā.

Iedzīšanu no pirmās vietas sāka sprintā uzvarējušais norvēģis Sturla Holms Lēgreids, par vienu soda apļa tiesu jeb 22 sekundēm esot priekšā francūzim Kentēnam Fijonam-Majē, bet vēl piecas sekundes vēlāk sacensības sāka zviedrs Sebastians Sāmuelsons.

Lesers, kurš sprintā bija piektais, sašāva visus 20 mērķus un finišēja pirmais, distancē pavadot 32 minūtes un 3,8 sekundes.

Vācu biatlonistam tā bija trešā individuālā uzvara PK posmos, pēdējo svinot 2015./2016.gada sezonā.

Viņš par 9,4 sekundēm apsteidza PK ieguvēju šajā disciplīnā francūzi Kentēnu Fijonu-Majē, kurš reizi kļūdījās šaušanā un tāpat kā iepriekš norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna šosezo jau kļuvis par Lielā kristāla globusa ieguvēju, uzvarot visu disciplīnu summā, kā arī uzvarējis sprintā un iedzīšanā.

Trešais 22,7 sekundes aiz Lesera finišēja Legreids, kurš šaušanā kļūdījās trīsreiz.

Labāko astotniekā iekļuva četri norvēģi, bet labāko 15 biatlonistu skaitā finišēja septiņi norvēģi.

Desmito vietu izcīnīja lietuvietis Vītauts Strolija, kurš ar vienu kļūdu šaušanā no uzvarētāja atpalika minūti un 50,1 sekundi.

Iedzīšanā jau pirms sezonas noslēdzošajām sacensībām bija zināms uzvarētājs PK kopvērtējumā. Fijons-Majē finišēja ar 379 punktiem, aiz viņa finišējot Sāmuelsonam ar 282 punktiem un uz trešo vietu ar 253 punktiem pakāpjoties Leseram.

Kopējā ieskaitē pirms pēdējām sacensībām svētdien titulu jau nodrošinājušajam Fijonam-Majē ir 969 punkti, uz otro vietu pretendē Sāmuelsons (687 p.), Lēgreids (682), norvēģis Vetle Šostads Kristiansens (670) un francūzis Emlijēns Žakelēns (658).

Piektdien desmit kilometru sprintā Renārs Birkentāls ieņēma 62.vietu, vien nepilnas septiņas sekundes atpaliekot no pirmā sešdesmitnieka un dalības iedzīšanā, Edgars Mise bija 80., bet Rūdis Balodis - 86.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Baiba Bendika sestdien desmit kilometru iedzīšanā ar trim kļūdām šaušanā ieņēma 29. vietu, kamēr uzvaru svinēja norvēģiete Tirila Ekhofa.

Otro vietu ieņēma uzvarētājas tautiete Marte Ulsbū-Reiselanna, trešo - slovākiete Paulīna Fialkova.

Piektdien 7,5 kilometru sprintā Bendika izcīnīja 13.vietu, Annija Keita Sabule ieņēma 71.vietu, bet Sanita Buliņa ierindojās 73.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms sezonas pēdējām divām sacensībām līdere ar 855 punktiem ir Ulsbū-Reiselanna, kurai ar 749 punktiem seko zviedriete Elvīra Ēberja, bet trešā ar 631 punktu ir Hauzere. Ēberja sprintā bija 17. un iedzīšanu sāks gandrīz pusotru minūti pēc Ulsbū-Reiselannas.

Bendikai 136 punkti dod 42.vietu.

Iedzīšanā pēc sešām no septiņām sacensībām pirmā ar 326 punktiem ir Ulsbū-Reiselanna, aiz kuras pirmajā trijniekā ir Elvīra un Hanna Ēberjas ar 266 un 251 punktu. Bendikai ir deviņi punkti un 64.vieta.

Pasaules kausa posms biatlonā Oslo ir šosezon pēdējais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu