Video ⟩ Porziņģa žilbinošais sniegums sarūgtina Lebronu vēsturiskā brīdī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss un Kristaps Porziņģis
Lebrons Džeimss un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis sestdien demonstrēja rezultatīvu sniegumu, kaldinot Vašingtonas "Wizards" komandai uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta mačā.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 127:119 pārspēja Losandželosas "Lakers", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Uzvarētāju sastāvā 26 minūtēs Porziņģis guva 27 punktus, veica piecas rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu bumbu.

"Wizards" rindās Kentaviuss Kaldvels-Poups guva 18 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, pa 17 iemeta Deni Avdija un Daniels Gefords, 16 pievienoja Tomāšs Satoranskis.

Ceļgala traumas dēļ Vašingtonas vienībai nevarēja palīdzēt starta piecinieka uzbrucējs Kails Kuzma, kā arī komandas līderis Bredlijs Bīls, kuram savainojuma dēļ šī sezona beigusies priekšlaicīgi.

"Lakers" sastāvā Lebrons Džeimss guva 38 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un veica sešas rezultatīvas piespēles.

NBA spēlētāja karjerā Džeimss nu ir guvis 36 947 punktus, apsteidzot Karlu Melounu (36 928) un pakāpjoties uz otro pozīciju rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Līderis joprojām ir Karīms Abduls-Džabārs, kurš guva 38 387 punktus. Patlaban 37 gadus vecais Džeimss no līdera atpaliek 1440 punktus.

Džeimss pēc mača neslēpa sarūgtinājumu par zaudējumu, nespējot lāgā priecāties par individuālo sasniegumu.

"Protams, kaut kad spēšu atskatīties uz šo brīdi, bet šobrīd sajūta ir tāda, ka nevaru to nošķirt [no zaudējuma]," sacīja Džeimss.

"Lakers" rindās ar 22 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Rasels Vestbruks.

Mača sākumā "Wizards" nokļuva iedzinējos ar 16 punktu starpību (16:32). "Lakers" saglabāja vadības grožus līdz pat ceturtajai ceturtdaļai, kad Porziņģis trāpīja metienu no tuvas distances ar piezīmi, realizēja soda metienu un izvirzīja mājiniekus vadībā ar 107:106.

Ceturtajā ceturtdaļā kopumā Porziņģis guva 16 punktus, kaldinot komandas uzvaru.

"Wizards" ar 30 uzvarām un 40 zaudējumiem ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, tikmēr "Lakers" ar bilanci 30-41 ierindojas devītajā pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu