Latvijas hokeja izlase sāk gatavoties pasaules čempionātam, aizvadīs sešas pārbaudes spēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētāji.
Latvijas hokeja izlases spēlētāji. Foto: Edijs Pālens

Latvijas hokeja izlases kandidāti pirmdien uzsāk gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, kaut gan oficiālās treniņnometnes starts paredzēts aprīlī, sarunā ar TVNET pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Oficiālā nometne sāksies 11. aprīlī. Sākotnēji LHF plānoja pirmdien, 21. martā, ļaut izlases kandidātiem sākt slidot trīs reizes nedēļā.

Tagad plāns nedaudz mainījies, jo laiku līdz oficiālo treniņu sākumam izlases treneri izmantos, lai vētītu valstsvienības tuvākās rezerves, jaunos spēlētājus. Viņiem tiks nodrošinātas ledus nodarbības četras reizes nedēļā pa 75 minūtēm katra, kā arī iespēja trenēties svaru zālē.

"Brauc puiši no Ziemeļamerikas, būs arī U-18 vecuma spēlētāji. Gribam uztaisīt skautingu, kā arī sākt ievest lielajā hokejā nākamo gadu izlases kandidātus," pauda Pļāvējs.

Nodarbības vadīs izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš un viņa palīgs Viktors Ignatjevs. Kamēr Artis Ābols būs aizņemts "Optibet" hokeja līgas (OHL) izslēgšanas mačos, vadot Jelgavas "Zemgale"/LLU komandu, treniņu vadīšanā iesaistīsies arī Raimonds Vilkoits.

Čempionāta treneru sastāvs vēl LHF nav apstiprināts, bet Pļāvējs paredz, ka izmaiņu nebūs. Ar vārtsargiem turpinās strādāt Juris Klodāns, bet viņš darbu uzsāks neilgi pirms 11. aprīļa.

Neoficiāli zināms, ka Vītoliņš vēl nesen runāja ar Sergeju Naumovu par iespējamo darbu izlasē, taču bijušais vārtsargs izvēlējies palikt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas CSKA treneru korpusā. Šāds lēmums viņam durvis uz izlasi slēdzis.

Tas tāpēc, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departaments sagatavojis izmaiņas Sporta likumā, kas aizliegs Krievijā vai Baltkrievijā strādājošiem sporta treneriem pārstāvēt Latvijas izlasi.

"Jā, likuma grozījumi to paredz. Tas saskan arī ar LHF nostāju šajā jautājumā," sacīja organizācijas ģenerālsekretārs.

Latvijas izlase arī šogad piedalīsies "Euro Ice Hockey Challenge" mačos, aizvadot sešas pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta Somijā. Iepriekš parakstītais četru gadu līgums paredzēja ikgadējas pārbaudes spēles pret Krieviju, Franciju un Šveici. 

21. un 22. aprīlī Latvija izbraukumā spēlēs pret Franciju, vēlāk ieplānoti divi mači pret šveiciešiem, bet Rīgā notiks divas cīņas pret Kazahstānu.

Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) piektdien oficiāli paziņoja, ka Francijas un Austrijas hokeja izlases aizvietos Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) un Baltkrievijas valstsvienības maijā gaidāmajā pasaules čempionātā.

A apakšgrupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija, bet B apakšgrupā Tamperē nūjas krustos Somija, ASV, Čehija, Zviedrija, Latvija, Norvēģija, Lielbritānija un Austrija.

Francija un Austrija bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kas nespēlē augstākajā divīzijā.

2022. gada pasaules čempionāts iecerēts no 13. līdz 29. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu