Bendika Pasaules kausa sezonas noslēgumā ieņem 29.vietu sacensībās ar kopēju startu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatloniste Baiba Bendika
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Holmenkollenā ieņēma 29.vietu Pasaules kausa (PK) sezonas pēdējās sacensībās - 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu.

Uzvaru svinēja olimpiskā čempione Žistīne Braisā-Bušē no Francijas, kura pirmajā vietā izvirzījās pēc pēdējās ugunslīnijas. Viņa arī spraigā cīņā nodrošināja Mazo kristāla globusu šajā disciplīnā.

Pirms ceturtās šaušanas pirmā bija austriete Līza Hauzere, kurai bija 12 sekunžu pārsvars pār tuvākajām sekotājām. Aiz viņas bija vēl apmēram desmit biatlonistes, kuras pretendēja uz vietām pirmajā trijniekā.

Hauzere pieļāva savu vienīgo kļūdu, kas viņai tobrīd maksāja pirmo vietu, savukārt Braisā-Bušē, kura pirms tam bija mērojusi divus soda apļus, šāva trāpīgi un kļuva par līderi. Braisā-Bušē finišēja 35 minūtēs un 20,8 sekundēs, 7,8 sekundes vēlāk distanci beidza vāciete Franciska Proisa, bet vēl astoņas sekundes desmitdaļas atpalika norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna.

Pirmajā sešiniekā finišējušās biatlonistes katra veica pa diviem soda apļiem. Hauzerei nācās samierināties ar astoto vietu, bet zviedriete Elvīra Ēberja bija piektā un no ceturtās pozīcijas atpalika vien sekundes desmitdaļu, kas viņu šķīra no uzvaras šīs distances ieskaitē.

Pirmajā šaušanā Bendika netrāpīja pirmajos divos mērķos, bet aizvēra nākamos trīs, kas trasē ļāva atgriezties 28.vietā. Otrajā ugunslīnijā cēsniecei šāva ar 100% precizitāti un saglabāja 28.pozīciju, veiksmīgi turpinot arī nākamajā šaušanā, pēc kuras viņa pacēlās uz 25.vietu. Tiesa, pēc divām neveiksmēm noslēdzošajā šaušanā Bendika atkāpās uz 29.vietu, finišēdama trīs minūtes un 28 sekundes pēc uzvarētājas.

Sezonas kopvērtējumā sacensībās ar kopēju startu pirmo vietu ieņēma Braisā-Bušē, kura izcīnīja 162 punktus, par diviem punktiem pārspējot Ēberju. Trešā ar 152 punktiem bija itāliete Doroteja Vīrere, kura svētdien ieņēma 12.vietu. Bendikai šodien izcīnītie četri punkti dod 51.vietu.

Visu disciplīnu summā jau iepriekš Lielo kristāla globusu nodrošināja Ulsbū-Reiselanna, kura guva 957 punktus. Stabili otrā ar 823 punktiem bija Ēberja, bet trešo vietu ieņēma Hauzere, kura sakrāja 684 punktus. Bendika ar 152 punktiem bija 42.vietā.

Piektdien 7,5 kilometru sprintā Bendika šāva nekļūdīgi un izcīnīja augsto 13.vietu, bet sestdien iedzīšanā ar trim soda apļiem ieņēma 29.vietu, nodrošinot tiesības ar 30.numuru startēt sezonas pēdējās PK sacensībās.

Līdz šim labākais starts šajā disciplīnā latvietei ir bijis pērnā gada pasaules čempionātā Pokļukā, kur izcīnīta devītā vieta.

Šosezon tas Bendikai bija pirmais starts četrās sacensībās šajā disciplīnā PK posmos.

Vīriešiem bez Latvijas biatlonistu līdzdalības sacensības 15 kilometru distancē ar kopēju startu sāksies plkst.16.

Pasaules kausa posms biatlonā Oslo ir pēdējais šosezon.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu