Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas fināls notiks Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Daudzfunkcionālā halle "Arēna Rīga".
Daudzfunkcionālā halle "Arēna Rīga". Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) "Final 4" aprīlī notiks Rīgā, otrdien ziņo sacensību organizatori.

Četru labāko komandu cīņas tiks aizvadītas 9. un 10. aprīlī "Arēnā Rīga". Sestdien, 9. aprīlī plkst. 16.00 un 19.00 tiks izspēlētas pusfināla spēles, bet 10. aprīlī plkst. 14.00 sāksies cīņa par bronzas godalgām.

Fināla sākums 10. aprīlī paredzēts plkst. 17.00.

""Arēna Rīga" kā lielākā slēgtā sporta bāze abās līgas dalībvalstīs ir vispiemērotākā vieta basketbola svētku sarīkošanai," norāda Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks. "Latvijas un Igaunijas labāko komandu līdzdalība nodrošinās sportisko intrigu un labu basketbolu, savukārt mēs, rīkotāji, gādāsim, lai skatītājiem būtu interesanti arī brīžos, kad bumba nebūs spēlē."

Finālturnīra dalībnieki un pusfināla pāri kļūs zināmi aprīļa sākumā, kad beigsies ceturtdaļfināla sērijas.

Pagaidām tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā nodrošinājušas septiņas komandas - "VEF Rīga" (garantēta uzvara pamatturnīrā), "Ventspils", "Kalev/Cramo", "TalTech", Hābnēmes "Viimsi", "Ogre" un "Parnu Sadam". Uz astoto vietu pretendē "Avis Utilitas" un "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

Pamatturnīrs noslēgsies sestdien, bet ceturtdaļfinālā astoņas labākās komandas cīnīsies sērijās līdz divām uzvarām.

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas pirmās sezonas finālturnīrā 2019. gada aprīlī Tallinā uzvarēja "Ventspils", otrie bija "VEF Rīga", trešo vietu izcīnīja "Kalev/Cramo", bet labāko četrinieku noslēdza "Ogre".

2020. gada pavasarī finālturnīrs tika atcelts pandēmijas dēļ, bet 2021. gada aprīlī Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, notika "Final 6" turnīrs. Pirmās četras vietas izcīnīja "Kalev/Cramo", "VEF Rīga", "Ogre" un Raplas "Avis Utilitas".

LIBL čempionātā 2021./22. gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu