Pasaules čempions boksā Usiks no sporta ministrijas saņēmis atļauju atstāt Ukrainu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempions boksā Oleksandrs Usiks saņēmis atļauju no Ukrainas sporta ministrijas atstāt valsti, lai gatavotos cīņai pret Lielbritānijas cīkstoni Entoniju Džošua, vēsta ESPN.

Usiks pērn septembrī uzveica Džošua, izcīnot supersmagsvaru divīzijas jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Džošua bija iespēja pieprasīt revanšu, un viņš šo opciju izmantoja. Cīņas promouteris Edijs Hērns izteicies, ka Usika un Džošua duelis gaidāms jūnijā.

35 gadus vecais Usiks karjerā ir nepārspēts - 19 uzvaras (13 nokauti).

Savukārt 32 gadus vecais Džošua izcīnījis 24 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus - pret Usiku un Meksikas bokseri Endiju Ruisu.

"Oleksandrs Usiks no Ukrainas sporta ministrijas ir saņēmis atļauju atstāt valsti kara laikā, lai sāktu treniņnometni vasarā gaidāmajam revanša mačam ar Entoniju Džošua par pasaules čempiona jostām supersmagsvaros," vēsta ESPN boksa apskatnieks Maiks Kopindžers.

Saistībā ar karastāvokli Ukrainā ir spēkā mobilizācija - vīriešiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem aizliegts atstāt valsti.

Usiks iepriekš startēja smagā svara jeb "cruiserweight" kategorijā (līdz 90,7 kg), sarūpējot Latvijas bokserim Mairim Briedim vienīgo zaudējumu karjerā.

Jau ziņots, ka Usika tautietis Vasīlijs Lomačenko atteicies no savas nākamās cīņas aizvadīšanas, jo vēlas palikt savā dzimtenē, lai cīnītos pret agresorvalsti Krieviju.

Ukrainas bokseris tuvākajā laikā neplāno pamest dzimteni, tāpēc viņš atteicies no cīņas pret vieglā svara čempionu Džordžu Kembososu. Tā bija paredzēta 5. jūnijā Austrālijā.

34 gadus vecais Lomačenko pievienojies Teritoriālās aizsardzības bataljonam savā dzimtajā pilsētā Belgorodā-Dņestrovskā. Viņš ar saviem cīņu biedriem turpinās cīnīties pret Krievijas karaspēku.

Lomačenko profesionāla boksera karjerā kļuvis par pasaules čempionu trīs dažādās svara kategorijās. Amatieru boksā viņš ir divkārtējs pasaules un divkārtējs olimpiskais čempions.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu