Tenisistes Bārtijas treneris atklāj, kad viņa audzēkne zaudēja motivāciju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kreigs Tizers un Ešlija Bārtija
Kreigs Tizers un Ešlija Bārtija Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas tenisa zvaigznes Ešlijas Bārtijas treneris Kreigs Tizers atklājis, kad viņa audzēkne zaudējusi motivāciju turpināt nodarboties ar tenisu.

Bārtija šonedēļ negaidīti, atrodoties WTA ranga galvgalī, 25 gadu vecumā paziņoja par karjeras beigšanu. Viņa to pamatoja ar motivācijas trūkumu. 

Viena no visu laiku labākajām Austrālijas tenisistēm no tenisa aizgāja jau 2014. gadā, bet atgriezās divus gadus vēlāk. 2019. gadā Bārtija triumfēja prestižajā "Grand Slam" turnīrā "French Open", kas bijis pagrieziena punkts viņas karjerā, vēsta aģentūra "Reuters".

Treneris pēc šā turnīra bija sagatavojis runu, kurā akcents likts uz to, cik daudz šī uzvara nozīmē viņa audzēknei. Taču pirmais, ko Bārtija pēc šīm sacensībām sacījusi trenerim: "Vai tagad es varu beigt karjeru?" Uz ko treneris atbildējis: "Pagaidi, es vēl neesmu tam gatavs."

2021. gadā Bārtija triumfēja Vimbldonas čempionātā, un arī pēc šā prestižā turnīra viņa domājusi par karjeras noslēgšanu. 

"Tas man it nemaz nebija pārsteigums," preses konferencē Brisbenā, kurā piedalījās kopā ar Bārtiju, atklāja treneris Tizers. 

Šī gada sākumā Bārtija izcīnīja savu trešo "Grand Slam" titulu, savu līdzjutēju priekšā uzvarot "Australian Open". Viņa kļuva par pirmo austrālieti pēc 44 gadu pārtraukuma, kurai izdevies palikt nepārspētai Austrālijas atklātajā čempionātā. 

Kreigs Tizers un Ešlija Bārtija preses konferencē Brisbenā
Kreigs Tizers un Ešlija Bārtija preses konferencē Brisbenā Foto: EPA/Scanpix

Treneris pauda, ka Bārtija strauji zaudēja motivāciju arī pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm, kur vienspēļu sacensības viņai noslēdzās pēc pirmās kārtas, bet ieguva bronzu jaukto dubultspēļu turnīrā. 

Bārtija nav vēlējusies piedalīties 2022. gada "Australian Open". "Pats grūtākais bija viņu motivēt," "Reuters" citē Tizera teikto. "Viņa bija tik atslābinājusies... Izskatījās, ka viņai ir vienalga, vai viņa piedzīvo zaudējumu vai gūst uzvaru. Viņa vienkārši darīja savu darbu."

Savas karjeras laikā Bārtija izcīnīja 305 uzvaras un piedzīvoja 102 zaudējumus vienspēļu sacensībās. Kopumā viņa nopelnīja teju 24 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu