Boriss Džonsons "Euro 2028" piedāvā rīkot Ukrainā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ieteicis 2028. gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru futbolā organizēt Ukrainā, vēsta "The Guardian".

Trešdien Krievija izteica interesi par 2028. vai 2032. Eiropas čempionāta rīkošanu. Džonsons to nosauca par gadījumu "ārpus satīras" un ierosināja sacensību organizēšanu uzticēt Ukrainai, kaut arī kopīgu piedāvājumu izteikusi Lielbritānija un Īrija. 

Džonsons to pavēstīja Briselē, kur viņš apmeklē NATO samitu, kura galvenā tēma ir Vladimira Putina īstenotais Krievijas iebrukums Ukrainā. 

Viņš uzsvēra, ka Krievija ir jāatstādina no jebkādu starptautisku sporta sacensību un kultūras pasākumu rīkošanas. 

"Es nevaru noticēt, ka kāds nopietni apsvērtu šo viņu [Krievijas] pieteikumu, un, jā, es domāju, ka vislabāk būtu, ja visi Krievijas spēki nekavējoties atkāptos un turnīra rīkošanu nodotu Ukrainai," teica Džonsons. 

Džonsons, visticamāk, bija aizmirsis, ka Lielbritānija kopā ar Īriju pieteikusies rīkot "Euro 2028". 

"Lielbritānijas un Īrijas kandidatūrām "UEFA Euro 2028" rīkošanai ir šīs valdības pilns atbalsts," teikts Džonsona oficiālajā "Twitter" kontā. "Mūsu pasaules līmeņa stadioni un kaislīgie līdzjutēji ir gatavi uzņemt vienu no pasaules lielākajiem sporta pasākumiem. Atvedīsim futbolu mājās."

Paredzams, ka "Euro 2028" organizētāji tiks izraudzīti 2023. gada beigās. Sacensībās varētu piedalīties 32 valstu izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu