Ābols, Zīle un Cibuļskis nopelna rezultativitātes punktus Zviedrijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols (otrais no kreisās)
Rodrigo Ābols (otrais no kreisās) Foto: Orebro Hockey/Twitter

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols ceturtdien guva vārtus Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē, bet aizsargi Kristaps Zīle un Oskars Cibuļskis atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm.

Zīles un Ābola pārstāvētā "Orebro" mājās ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) uzveica Šellefteo AIK.

Ābols vārtus guva 50 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad paša iesāktā uzbrukumā pēc Zīles un Libora Šulāka piespēles panāca 3:1.

Ābols šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un 21 sekundi, divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja 56% iemetienu. Zīle spēlēja 17 minūtes un 30 sekundes un arī izpildīja divus metienus pa vārtiem. Abiem latviešiem lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Tāpat uzvaru svinēja Cibuļska un vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Jēvles "Brynas", kas savā laukumā ar 5:4 (4:0, 0:2, 0:2, 1:0) papildlaikā uzveica "Leksands", iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Cibuļskis laukumā pavadītajās 12 minūtēs un 26 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, kamēr Gudļevskis palika rezervē.

Tikmēr izslēgšanas turnīrs secen ies aizsargam Robertam Mamčicam, kura pārstāvētā "Linkopings" viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) zaudēja Gēteborgas "Frolunda". Mamčics spēlēja 18 minūtes un 41 sekundi, divas minūtes pavadīja uz noraidīto soliņa un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Vēl "Lulea" komanda, kuras rindās šosezon pāris mačus aizvadījis uzbrucējs Dans Ločmelis, savā laukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) pieveica Malmes "Redhawks".

"Lulea" ar 97 punktiem 52 mačos ieņēma otro vietu, trīs punktus zaudējot Engelholmas "Rogle". "Orebro" ar 81 punktu bija septītā, "Brynas" ar 69 punktiem ieņēma desmito vietu, bet 11. ar tikpat punktiem bija "Linkopings". Izslēgšanas turnīrā iekļuva desmit labākās komandas, Erebrū un Jēvles vienībām "play-off" sākot no pirmās kārtas.

Iepriekšējā sezonā Vekšes "Lakers" finālā pieveica "Rogle" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu