Video ⟩ "Suns" nodrošina pirmo vietu NBA regulārajā čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Devins Bukers
Devins Bukers Foto: AP/Scanpix

Fīniksas "Suns" ceturtdien izcīnīja šosezon 60. uzvaru un garantēja pirmo vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā.

"Suns" izbraukumā ar rezultātu 140:130 pārspēja Denveras "Nuggets", izcīnot septīto uzvaru pēc kārtas un gūstot devīto panākumu pēdējos 10 mačos.

Uzvarētāju labā Devins Bukers guva 49 punktus un veica 10 rezultatīvas piespēles, bet Kriss Pols šajos pašos statistikas rādītājos atzīmējās ar 17+13.

36 gadus vecais Pols, kurš 12 reizes izraudzīts NBA Visu zvaigžņu spēlei, traumas dēļ izlaida iepriekšējos 15 mačus, taču šajā nogrieznī "Suns" izcīnīja 11 uzvaras.

Vēl aizvadītajā mačā "Suns" labā 22 punktus guva Mikals Bridžess, bet 16 pievienoja Deandrē Eitons.

"Nuggets" rindās iepriekšējās sezonas MVP jeb vērtīgākais spēlētājs Nikola Jokičs guva 28 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica sešas rezultatīvas piespēles un pieļāva astoņas kļūdas.

"Suns" ar 60 uzvarām un 14 zaudējumiem ir Rietumu konferences un arī līgas kopvērtējuma līdere. Fīniksas komandai regulārajā čempionātā atlikuši vēl astoņi mači, taču citas vienības vairs nevar apsteigt "saules". Tuvākā sekotāja ir Memfisas "Grizzlies" ar 51 uzvaru un 23 zaudējumiem.

Iepriekšējā sezonā "Suns" vienība sasniedza NBA finālu, kur tā piekāpās Milvoki "Bucks" komandai.

"Nuggets" ar bilanci 43-31 ierindojas sestajā pozīcijā Rietumos vienu vietu aiz Dāvja Bertāna pārstāvētās Dalasas "Mavericks" (45-28).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu