Ekvadora un Urugvaja iekļūst 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ekvadoras un Urugvajas futbola izlases ceturtdien izcīnīja ceļazīmes uz 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru.

Ekvadora izbraukumā ar rezultātu 1:3 (0:2) piekāpās Paragvajai, kurai vairs nebija iespējas kvalificēties finālturnīram.

Pirmos divus vārtus mājinieku labā guva Roberts Moraless un Pjero Inkapie, bet otrā puslaika ievadā ar precīzu sitienu izcēlās Migels Almirons.

Vienīgos vārtus Ekvadoras labā spēles 85. minūtē guva Jordi Kaisedo.

Lai ekvadorieši sasniegtu Pasaules kausa finālturnīru, svarīgs bija Urugvajas un Peru mača iznākums, kurā pārāka bija Urugvaja, uzvarot ar 1:0 (1:0).

Urugvajas labā spēles 42. minūtē vārtus guva Džordžians de Arraskeata.

Citā spēlē 13. uzvaru kvalifikācijā izcīnīja Brazīlija, kas ar 4:0 (2:0) pārspēja Čīli.

Pirmajā puslaikā ar vārtu guvumiem izcēlās Neimars un Vinisiuss Žuniors, bet otrajā puslaikā vēl divas reizes bumbu Čīles vārtos raidīja Felipe Koutinju un Ričarlisons.

Savukārt Kolumbija mājas spēlē ar 3:0 (1:0) pārspēja Bolīviju.

Pirmajā puslaikā mājiniekus vadībā izvirzīja Luiss Diass, kamēr otrajā puslaikā attiecīgi otros un trešos vārtus Kolumbijas labā guva Migels Borha un Mateuss Uribe.

Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) kvalifikācijas zonā Brazīlija un Argentīna aizvadījušas attiecīgi 16 un 15 spēles, iekrājot 42 un 35 punktus un jau nodrošinājušas vietu finālturnīrā. Trešo un ceturto vietu ieņem Ekvadora un Urugvaja, abām komandām 17 mačos tiekot pie 25 punktiem. Piekto pozīciju ieņem Peru ar 21 punktu, bet tālāk seko Kolumbija ar 20 punktiem, Čīle ar 19, Paragvaja ar 16, Bolīvija ar 15, bet pēdējā vietā atrodas Venecuēla ar desmit punktiem.

Pirmās četras izlases nodrošinās vietu finālturnīrā, bet piektajai komandai būs iespēja cīnīties "play-off" kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu